0
Pindasaus met een pitje
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Naar de supermarkt gaan en een pot satesaus kopen of zelf binnen 10 minuten een heerlijke homemade pindasaus maken? Kopen lijkt soms makkelijker, maar is gelukkig niet altijd het geval. Dit recept is makkelijk, snel en super lekker. Verras vrienden, familie en vooral jezelf. Zelfgemaakte pindasaus kan ook heerlijk zijn aan de feestelijke kersttafel bij b.v. gourmetten, anyway geniet ervan!
Wat heb je nodig voor de pindasaus
(voor 4-6 personen)
- 1 1/2 teentje knoflook
- sap en rasp van 1 limoen
- 3 spaanse pepers
- 3 el pinda’s (3 el bio raw pindakaas)
- 2 el ketjap
- 1 el sambal (ik heb badjak gebruikt)
- Snufje himalaya zout of Keltisch zeezout
Keukenbenodigdheden
~ adv. ~
Bereiding
- Stamp in een vijzel de knoflook, limoen rasp, pinda’s en pepers fijn
- Schep de pindakaas in een kom en voeg het mengsel uit de vijzel toe samen met de limoensap, zout en de ketjap
- Roer goed door elkaar en breng eventueel nog extra op smaak met ketjap of zout