Sissende steak met hoisingarnalen en noedels

  -  Diner   -  Sissende steak met hoisingarnalen en noedels
Sissende steak met hoisin-garnalen

Sissende steak met hoisingarnalen en noedels

Een spannende combinatie uit het boek van Jamie Oliver 15 minuten die ik van de week heb uitgeprobeerd. En ik moet zeggen het is een heerlijk recept. Het is mij helaas niet gelukt om het in 15 minuten op tafel te zetten maar voor zo’n lekker, gezond en voedzaam gerecht vind ik dat niet zo erg. Veel groente erin, garnalen (waar ik gek op ben) en een lekkere bite door de pinda’s en sesamzaad. Hier en daar heb ik wel wat geïmproviseerd met de ingrediënten omdat ik toch niet alles in huis had, maar het resultaat was erg smaakvol! Zorg er altijd voor dat je goed vlees hebt, bij voorkeur van een biologische slager. Je betaald dan misschien wel nèt iets meer, maar dat proef je!

Voor 2-3 personen

Ingrediënten noedels met hoisin garnalen

  • 2 el gepelde pinda’s
  • 2 el sesamzaad
  • 1 1/2 verse Spaanse peper
  • 1 stukje verse gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 4 nestjes eiernoedels
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 100 gr rauwe gepelde tijgergarnalen
  • 80 gr taugé
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 el zoutarme sojasaus (ik heb gewone sojasaus gebruikt)
  • 2 limoenen
  • 1 krop Romaine sla (ik heb een kropsla gebruikt)
  • 4 radijsjes
  • 1 bakje tuinkers

Wat heb je nodig voor de steak?

  • 2 entrecotes van 200 gr zonder vetrandjes
  • 1 el Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sesamolie
  • 250 gr oesterzwammen (ik heb kastanje champignons gebruikt)
Groente voor de noedels met hoisin garnalenEntrecote
~ adv. ~

Bereiding

  1. Rooster de pinda’s en de sesamzaad in een droge wok en schep je regelmatig om tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna apart in een bakje.
  2. Wrijf de entrecotes in met peper, zout en de Chinees vijfkruidenpoeder en bak ze in een pan met 1 el sesamolie. 1-3 minuten per kant, hangt ervan af hoe je je vlees het lekkerst vindt. Gooi na een aantal minuten de champignons erbij in de pan en bak ze mee tot ze mooi gekleurd zijn.
  3. Hak de Spaanse peper, gember, lente-uitjes en de helft van de koriander fijn. Als je een keukenmachine hebt kun je die ervoor gebruiken, maar met de hand kan natuurlijk ook.
  4. Vul een pan met kokend water en leg daar de noedels in met wat zout erbij.
  5. Roerbak de fijngehakte groente in een wok met 1 el sesamolie en de geperste knoflook ongeveer 1 minuut.
  6. Voeg dan de garnalen en de taugé toe, roerbak die ongeveer 1-2 minuten mee.
  7. Vervolgens doe je de hoisinsaus, sojasaus, het sap van 1 limoen en de rest van de koriander erbij en roer het goed door elkaar.
  8. Roer de uitgelekte noedels door de wokmix heen en voeg je wat peper en himalaya zout naar smaak toe.
  9. De sla, tuinkers, geroosterde pinda’s met sesamzaad en de radijsjes, kun je mooi garneren over het eten.
  10. Tot slot snijd je de entrecotes in mooie plakken en serveer het met de gebakken champignons en nog wat partjes limoen.
Garnalen met hoisin saus Sissende steak van entrecote Sissende steak met hoisin garnalen

Comments: 2

  • marc
    16 september 2013

    voor hoeveel personen is dit?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1