Linzen ravioli met kastanje champignons vulling
De feestdagen zijn helaas weer voorbij dus is het voor veel mensen tijd om weer wat gezonder te eten. Het is misschien wel het meest voorkomende goede voornemen… Lekker eten hoeft niet ongezond te zijn, dus moeten we zorgen dat we het genieten nog even doorzetten, maar wel op een iets gezondere manier. Het verwerken van veel groenten in je maaltijd, zonder dat je dat per se door hebt, is daarom ideaal!
Pasta vind ik altijd zo lekker, alleen is dat helaas niet het beste voor mijn buik om te eten. Je kunt tegenwoordig pasta gemaakt van linzen en/ of erwten kopen. Deze kan ik gelukkig zonder problemen eten en is nog lekker ook! Ik koop ‘m daarom ook regelmatig. Pastadeeg is vrij eenvoudig zelf te maken dus ik dacht; hoe leuk is het om zelf linzenpasta te maken? Een linzen ravioli met kastanjechampignons vulling. Het is weer eens wat anders, vol met groente en heel erg lekker!
Het is wel een klein klusje, maar absoluut de moeite waard. Heb je een lekkere zondagmiddag vrij? Ga er dan mee aan de slag en verras je vrienden en familie met dit heerlijke gerecht!
Wat heb je nodig voor de linzenpasta
- 400 gr Gedroogde rode linzen
- 5 eieren
- 250 gr kastanje champignons
- 100 gr parmezaanse kaas
- handje verse peterselie
- 4- 5 teentjes knoflook
- handje verse salie
- handje blanke amandelen
- Olijfolie
- 100 gr zwarte olijven zonder pit
- 1 citroen
- Verse basilicum naar smaak
- 1 tl kokosolie
- himalaya zout of Keltisch zeezout
- Peper
Keukenbenodigdheden
- Keukenmachine (ik heb de Kenwood keukenmachine gebruikt)
- Foodprocessor
- Graanmolen
- Lasagneroller
Bereiding
- Maal de linzen in de graanmolen tot een meel
- Zet de keukenmachine klaar met de deeghaak en doe daar het meel en de 4 eieren in en mix tot het een mooi deeg is geworden
- Rol het pastadeeg uit met de lasagneroller tot je goede dunne plakken hebt
- Maak ondertussen de champignonvulling
- Hak de champignons fijn in de foodprocessor accessoire
- Snijd ondertussen de knoflook, olijven, peterselie en basilicum fijn
- Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak daar de champignons in samen met de helft van de knoflook
- Sprenkel wat citroensap naar smaak over de champignons
- Schep het mengsel in een bakje en roer goed door met de olijven, wat parmezaan naar smaak en de kruiden
- Voeg al roerend wat olijfolie toe tot het een smeuïg geheel is geworden
- Breng op smaak met peper en himalaya zout of Keltisch zeezout
- Bestuif het aanrecht met wat meel en leg daar het uitgerolde deeg op
- Verdeel het champignon mengsel met een tussenruimte van 2 a 3 cm
- Bestrijk de randjes deeg met wat eigeel en druk de raviolivorm erin of gebruik een scherp mesje
- Kook de ravioli in ruim kokend water tot ze boven komen drijven
- Bak de overgebleven helft van de knoflook samen met de salie in een flinke scheut olijfolie
- Maak de borden op met de ravioli en schenk wat knoflook, salie olie eroverheen
- Rooster de amandelen kort en strooi eroverheen, top af met wat verse kruiden en eet smakelijk!