Quinoa salade met Japanse twist
Heb je met dit warme weer zin in een frisse en voedende salade? Dit heerlijke recept ticks all the boxes; vegan, rijk aan vitamines en mineralen, vullend en super smaakvol! Je kunt natuurlijk groentes naar smaak toevoegen of vervangen. Creëer er op los en geniet van de zomer.
Ik heb het recept 5 elementen rond gemaakt. Wil je daar meer over weten? Op ByMeraki (mijn nieuwe concept) vind je de uitleg over de Chinese 5 elementen en inspiratie voor een vitaal en duurzaam leven.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de quinoa salade met Japanse twist
- 50 gr geraspte wortel (aarde)
- 50 gr geraspte witte kool (aarde)
- 3 stengels bosui (metaal)
- 200 gr edamame sojabonen (water)
- Handje cherry tomaatjes (hout)
- 1/2 komkommer (hout)
- Handje geroosterde amandelen naar smaak (vuur)
- 275 gr quinoa (aarde)
Dressing
- 1 el sesamolie (aarde)
- 1/2 el agave (aarde)
- 2 el gemberpoeder (metaal)
- 3 el sojasaus (water)
- 2 el limoensap (hout)
- 1/2 tl sereh poeder (vuur)
Bereiding
- Kook de quinoa volgens de verpakking
- Maak ondertussen de dressing; mix alle ingrediënten van de dressing in de volgorde van het lijstje door elkaar
- Rooster in een pan de amandelen en laat afkoelen
- Snijd de bosui in dunne ringen en de tomaat en komkommer in blokjes (hou wat bos ui ringen apart als garnering)
- Meng alle ingrediënten in de volgorde van het lijstje door elkaar in een schaal en roer daarna de dressing door de salade
- Pak dan een mooie grote schaal en serveer daar de salade op
- Top af met wat bosui ringen en eet smakelijk
Maya
Lijkt me lekker. Ga ik vandaag maken. Ik vraag me alleen af of deze salade koud of warm lekkerder is. Wat is jouw idee hierover? In ieder geval bedankt voor het recept.