Halloween pompoensoep
Donderdag 31 oktober is het weer zover; Halloween! In Nederland wordt Halloween niet zo uitbundig gevierd als in bijvoorbeeld Amerika, toch zijn er genoeg bedrijven die hierop inspelen met bijvoorbeeld Fright Nights. Het leukste aan Halloween zijn natuurlijk de pompoenen, die deze tijd van het jaar volop geoogst worden. Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen, vandaag maken we pompoensoep! Boordevol groenten om een goede weerstand op te bouwen tegen het koude winterweer dat voor de deur staat. Voor dit recept gebruiken we een flespompoen maar je kunt natuurlijk ook gewoon de bekende Halloween pompoen gebruiken. Happy Halloween!
Voor 12 koppen soep
Wat heb je nodig:
- 1 el kokosolie
- pompoen van circa 1 kg.
- 1 grote ui
- 1 kleine winterpeen
- 1 kleine prei
- 1 gele of rode paprika
- 1 rode peper
- 1 stukje gember
- 1 liter biologische groente- of kippebouillon
- himalaya zout of Keltisch zeezout
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Handjevol koriander
- Handjevol pijnboompitten
Benodigdheden:
Bereiding:
- Maak de pompoen goed schoon met lauw water
- Snijd de pompoen in stukken (Als je een normale pompoen gebruikt is het handig om die eerst 15 minuten in kokend water te zetten zodat je de pompoen makkelijker kunt snijden) en als je een flespompoen gebruikt snijd dan de schil van de pompoen af.
- Snijd de ui, winterpeen, prei, rode paprika, rode peper en gember allemaal fijn
- Zet een grote hapjespan of wok op het vuur met de kokosolie
- Fruit de ui tot deze glazig is
- Voeg alle groenten toe inclusief gember en rode peper en roer goed door
- Voeg als laatste de pompoenstukken toe en wok ongeveer 4 minuten door
- Maak ondertussen de bouillon warm, voeg de gewokte groente toe en laat 20 minuten zacht koken.
- Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen
- Doe alles in een keukenmachine of blender en pureer tot het een gladde soep is geworden
- Zet de soep nog even op het vuur tot het weer goed warm is
- Als je de soep te dik vindt kun je altijd nog wat water of bouillon toevoegen
- Voeg naar smaak versgemalen peper en zeezout toe
- Bak de pijnboompitten kort aan
- Schep op diepe soepborden en garneer met wat fijn gesneden peterselie of koriander en de pijnboompitten en eet smakelijk!
Tip: Wil je echt in de Halloween sfeer komen? Maak dan met wat room een Halloween versiering in de soep!
Kirsten
Wat een lekkere soep! Ik wou heel graag eens iets met pompoen maken, want dat had ik nog nooit gedaan.. Dat is deze soep geworden! Super! De Pijnboompitjes en peterselie maken hem helemaal af :)
EerlijkerEten
Wat leuk om te horen Kirsten! Wij zijn ook fan :)
les
Deze soep is zo lekker… Voor het thuisfront heb ik de soep al 4 x ” moeten” maken. AANRADER.
wat wel lastig is, is dat je moet oppassen met de gember, er staat niet bij hoeveel/hoe groot een stukje is.
Ik doe er zelf een halve duim in, qua stukje dan :)
EerlijkerEten
Hi Les, bedankt voor je berichtje en voor je toevoeging! Een halve duim is inderdaad voldoende :) Heb je de slasoep ook al geprobeerd?