0
Vegan Italian Frittata
Yes dit is zooo lekker! Vegan Italian Frittata, comfort food ten top en ook nog eens perfect voor de feestdagen. Met de vulling van frittata’s kun je ook lekker creatief zijn. Voor deze vegan frittata hebben we gekozen voor spinazie en ui, maar alleen ui en kaas is ook mega lekker.
Wist je dat: de aardappel Qua voedingswaarde eigenlijk een koolhydraatbron en groente ineen is? Behalve dat de aardappel rijk is aan koolhydraten is het ook rijk aan voedingsvezels, vitamine C, diverse B-vitamines, fosfor en kalium.
Wat heb je nodig voor de Vegan Frittata
Voor het mengsel
- 50 gr vegan egg (ik gebruik die van het merk Orgran)
- peper naar smaak
- 150 nl plantaardige melk
- Himalaya zout naar smaak
- 200 ml water
- 2 el edelgist vlokken
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl paprika poeder
- scheutje olijfolie
Voor de vulling van de vegan frittata
- 4 kleine roze aardappels
- 2 uien
- Peper naar smaak
- Himalaya zout naar smaak
- Vegan parmezaan
- 150 gr spinazie
- Handje zongedroogde tomaatjes (optioneel)
- Snufje paprika poeder
Keuken benodigdheden
- Hapjes pan
- Snijplank
- Goed mes
- Oven of Airfryer
- Kleine quiche vormpjes voor in de oven, zoals deze
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de ui fijn
- Was de aardappels en snijd die vervolgens in dunne plakjes
- Zet een pan op het vuur en bak alles voor de vulling op de aardappelschijfjes na
- Leg de aardappelplakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat of stop in de Airfryer voor ongeveer 5-10 minuten
- Meng ondertussen alle ingrediƫnten voor het mengsel bij elkaar in een kom met garde of gebruiken een staafmixer met garde om alles goed te mengen.
- Pak de mini quiches vorm en leg daar eerst 3 plakjes aardappel per vormpje in
- Schep 1 eetlepel van de vulling met spinazie op de aardappel en schenk vervolgens af met het ‘ei’ mengsel
- Top af met 3 aardappel plakjes, wat geraspte vegan parmezaan en zet in de oven voor 35 – 40 minuten
- Haal uit de oven en laat afkoelen, eet ze lekker direct op of bewaar afgesloten ik de koelkast en als je ze wilt eten zet je ze nog 8 minuten in de oven.