0
Vegan caramel macchiato pudding
Zo’n romige, zacht in je mond gevoel, koffie smaak met een caramel laag, pudding en dat als ontbijt. Loopt het water je al in de mond? Vegan caramel macchiato pudding, je leest het goed en ook nog zonder geraffineerde suiker én glutenvrij.
Ook deze smaakvolle pudding is 5 elementen rond gemaakt zodat je buiten de energie van je koffie, ook nog een extra boost krijgt. Wil je meer weten over de 5 elementen? Klik dan hier.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan caramel macchiato pudding
- 10 zachte dadels (aarde)
- 2/3 cup rauwe cashewnoten (aarde)
- 1/2 tl kardemom (metaal)
- 3 cups amandel melk (water)
- Snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout (water)
- 1 tl sesamzaadjes (hout)
- 1 el koffie (vuur)
- 1 tl vanille (aarde)
- 1/2 tl kaneel (metaal)
- 1/2 cup chia zaad (water)
Voor de caramel saus
- 1/4 cup amandelpasta (vuur)
- 1/4 cup agave (aarde)
- 2 el kokosolie (aarde)
- Snufje kardemom (metaal)
- Snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout (water)
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine behalve de chia zaad
- Mix tot het een geheel is geworden en voeg dan de chia zaad toe en mix nog even kort
- Pak 4 mooie glazen en schenk daar het mengsel in
- Plaats de glazen voor minimaal 2 uur in de koelkast, zorg dat de pudding dik is
- Maak net voor je de pudding uit de koelkast haalt de caramel saus
- Doe alle ingrediënten voor de caramel in een steelpannetje en zet op het vuur
- Blijf continue roeren tot het een dikke saus is geworden
- Schenk de caramel over de pudding en zet nog voor minimaal 1,5 uur in de koelkast
- Top de pudding af met wat kokosroom of kaneel en geniet ervan