0
Vegan bananenbrood met chocolade
Smaakvol, vullend en handig voor on the road! Bananenbrood is altijd goed en deze vegan variant is echt heerlijk. Je kunt erop los variëren met alle soorten noten, fruit en lekkernijen waar jij blij van wordt.
Wist je dat; bananen zowel goed zijn voor obstipatie als voor diarree? Er zitten namelijk zoveel oplosbare vezels is dan het je darmen helpt herstellen, wat de klacht ook is! Last van brandend maagzuur? Ook dan is de banaan je grote vriend.
Bananen zijn absoluut een aanrader om dagelijks mee te nemen in je dieet. Ze zijn lekker, makkelijk te verwerken in heel veel gerechten en ze bevatten maar liefst 5 van de 8 vitamine B die je lichaam nodig heeft.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan bananenbrood
- 4 a 5 biologische bananen
- Handjevol zachte dadels
- 250 gr boekweitmeel /1 cups (100 gr) havermeel – 1 cup (150 gr) boekweit
- 50 ml amandelmelk – 1/2 cup
- 6 el kokosolie – 1/4 cup
- 2 tl vanille
- 5 el agave of ahorn – halve cup kokosbloesemsuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 flaxegg
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- Snufje Himalaya Zout
- 100 gr pure chocolade
- 4 – 6 el wilde blauwe bessen optioneel
- 1 druppel sinaasappel extract (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet het cakeblik in of bekleed het met wat bakpapier
- Doe de bananen, amandelmelk, gesmolten kokosolie, vanille en agave in een blender en mix tot het een glad geheel is geworden
- Meng in een beslagkom de bloem, kardemom, bakpoeder, baksoda en zout en meng goed door elkaar
- Voeg vervolgens het bananen mengsel toe en roer licht tot het een mooi luchtig beslag is geworden
- Laat het beslag even staan
- Voeg vervolgens de chocolade en de wilde blauwe bessen toe en roer nog even voorzichtig door
- Schenk het beslag in het cakeblik en zet in de oven 40-50 minuten (check met een sate prikker of die er droog uit komt, dan is je bananenbrood klaar). Enjoy!