Quinoa energierepen met choco-dip

  -  Comfort Food   -  Quinoa energierepen met choco-dip
quinoa choco repen

Quinoa energierepen met choco-dip

[info]Dit is een ingezonden recept door Ayla. Wil jij ook dat je recept op EerlijkerEten.nl komt te staan? Klik dan hier om je recept in te sturen![/info]

Mijn grootste valkuil is het rek bij de kassa van de supermarkt. Zeker als ik honger heb lijken de energierepen uit zichzelf tussen mijn boodschappen te springen. Heb je wel eens naar de ingrediënten lijst gekeken op deze snoeprepen? Je lichaam herkent dit eigenlijk niet eens als eten, het is vooral de suiker die ervoor zorgt dat je energielevel omhoog springt. Tijd om energierepen te maken die niet bol staan van de suiker en waardoor je bloedsuikerspiegel niet omhoog schiet en weer neer crasht, maar die gezond zijn en waar je een langer en beter effect van hebt.

quinoa koken

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gekookte quinoa
  • 200 gram bruine amandelen
  • 200 gram medjoul dadels
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram van de puurste chocolade die je kan vinden (hoe hoger het percentage, hoe beter)
amandelen gehakt quinoa repen mix quinoa repen chocolade au bin marie quinoa repen
~ adv. ~

Bereiding

  1. Hak de amandelen fijn. Je kan dit in de blender of keukenmachine doen, let er wel op dat je ze niet helemaal tot meel verhakt.
  2. Ontpit de dadels en pureer ze in een klein laagje water met een staafmixer.
  3. Mix in de keukenmachine of blender alle ingrediënten (behalve de chocolade) door elkaar totdat alles goed gemixt is en kneedbaar. Als het ‘deeg’ nog uit elkaar valt, ga dan nog even door, anders vallen de repen het tijdens het eten uit elkaar.
  4. Vorm met je handen repen van het deeg, leg ze op een bord of plank in de koelkast om op te stijven.
  5. Smelt de chocolade au bain marie, en smeer de repen in met de chocolade. De tijd om de chocolade te laten smelten in genoeg om de repen in de koelkast te houden.
quinoa choco repen

Hoe serveer je ze?

Niet! Je eet ze lekker allemaal zelf op als tussendoortje! Als je ze dan toch wilt delen: Ik smeer altijd alleen de boven en onderkant in met chocolade zodat je ze tijdens het eten vast kan houden. Deze chocolade is niet zo bewerkt in een fabriek als je gewend bent van snoeprepen; de chocolade smelt over je vingers als je het eet. Wel zo aardig als je een reep aan iemand anders geeft.

Bereidingstijd: 30 minuten Bewaren: In de vriezer, zeker als je er een aantal in 1 keer maakt. Vegetarisch: Ja Invriezen: In een afgesloten bakje in de vriezer blijven ze heel lang goed. Ze ontdooien snel, als je er ’s ochtends eentje in je tas gooit om mee te nemen dan kan je hem een kwartier later al opeten als je je niet in kan houden!

Comments: 7

  • Miranda
    13 september 2014

    Leuke website, fijne recepten! Heb er een aantal uitgeprint en dit is de eerste die ik heb gemaakt. Met rode quinoa, dus ze zien er wel heel anders uit dan op de foto’s. Morgen worden ze aan de smaaktest onderworpen. Het grootste gedeelte ligt in de vriezer, makkelijk voor later gebruik!

      • Miranda
        16 september 2014

        Ze zijn heerlijk! Ik heb ze in een vierkante bakvorm gestort en er toen reepjes van gesneden en die aan de bovenzijde ‘geverfd’ met chocolade (vivani 92). Mijn kinderen moeten er wel een beetje aan wennen (altijd he, met iets nieuws). Toch nog zoet door de dadels, maar niet overheersend, ik houd daar wel van! En een leuke manier om quinoa te verwerken.

  • Laura
    5 januari 2014

    Leuk recept zeg! Schrik ook vaak van alle toegevoegde zooi van de zogenaamde gezonde repen. Ga ik zeker proberen! :)

      • Laura
        30 januari 2014

        Heb ze gemaakt hoor! Heb zijn er een heleboel, dus doe er nu al zo’n week of 3 mee en zijn nog niet op :) Zijn superlekker en zit er ook een lange tijd van vol. Ook mijn zus en moeder vonden ze erg lekker! Ze vallen alleen wel uit elkaar bij mij, misschien nog iets langer mengen? Maar sowieso een succes ;)

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1