• 30Jun

    Quinoa gehaktballetjes (vegetarisch)

    Toen ik dit recept voorbij zag komen bij de Natuurwinkel werd ik erg nieuwsgierig! Gehaktballetjes van quinoa, hoe komt dat eruit te zien en te smaken? Ik heb direct alle boodschappen ingeslagen en ben aan de slag gegaan. Quinoa gehaktballetjes zijn ook een perfect gerecht voor de vegetarische onder ons. Mijn vriend pleit zelfs dat hij het lekkerder vindt dan echte gehaktballetjes (en dat voor een echte vleeseter). Bekijk en beoordeel het resultaat zelf, wij zijn in ieder geval héél erg enthousiast!

    Quinoa weetje: quinoa lijkt op een graansoort maar is officieel een groente.

    Wat heb je nodig voor de quinoa gehaktballetjes

    Voor 4 personen

    • 100 gr quinoa
    • 150 gr biologische linzen
    • 75 gr rode paprika
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 60 gr paneermeel of polenta (glutenvrij)
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 el verse peterselie
    • 1 el oregano
    • 1 tl cayennepeper
    • 2 eieren
    • kokosolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereiding

    1. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing
    2. Ondertussen snijd je de paprika, ui en knoflook heel fijn
    3. Spoel de linzen goed af en roer door de quinoa
    4. Verhit een pan en bak daar de paprika, ui en knoflook even kort in aan
    5. Voeg dan de peterselie, oregano, cayenne en peper en zout toe en roer even door
    6. Doe dan alles in een grote schaal en voeg de paneermeel, ei en parmezaan toe
    7. Goed doorroeren en zet het in de koelkast voor 1 a 2 uur
    8. Draai gehaktballetjes van het mengsel en bak ze rondom mooi goudbruin in een pan met kokosolie (ongeveer 10 min)
    Tip: serveer de quinoa gehaktballetjes met zoete aardappel en wilde spinazie of een andere groente naar keuze

    quinoa gehaktballen

2 Reacties

  1. 1 juli 2016 om 10:21

    Wij zijn op dit moment aan het overstappen naar plantaardige vetten en eiwitten en dit lijkt mij een prima passend recept! Dank je wel!

    Ik heb wel een vraag: welke (soort) linzen gebruik je hiervoor? Ik neem aan dat ze gaar moeten zijn? Dus niet de normale gedroogde, want die moet je dan eerst nog koken…

    Thanx…

    • 26 juli 2016 om 19:00

      Hi Dirry, Bedankt voor je bericht en leuk om te horen! Je kunt kiezen welke je gebruikt, voor dit recept heb ik biologische linzen uit blik gebruikt. Dan zijn ze direct klaar voor gebruik. Mocht je de gedroogde linzen willen gebruiken, dan moeten ze eerst nog gekookt worden inderdaad. Succes!

Reageer op dit artikel

fetadip recept ciabatta
Ciabatta met feta dip

Met dit mooie weer ruik je overal BBQ, heerlijk vind ik dat! Bij een barbecue komt bijna altijd stokbrood en...