Quinoa gehaktballetjes (vegetarisch)

  -  Diner   -  Quinoa gehaktballetjes (vegetarisch)
quinoa gehaktballen

Quinoa gehaktballetjes (vegetarisch)

Toen ik dit recept voorbij zag komen bij de Natuurwinkel werd ik erg nieuwsgierig! Gehaktballetjes van quinoa, hoe komt dat eruit te zien en te smaken? Ik heb direct alle boodschappen ingeslagen en ben aan de slag gegaan. Quinoa gehaktballetjes zijn ook een perfect gerecht voor de vegetarische onder ons. Mijn vriend pleit zelfs dat hij het lekkerder vindt dan echte gehaktballetjes (en dat voor een echte vleeseter). Bekijk en beoordeel het resultaat zelf, wij zijn in ieder geval héél erg enthousiast!

[info]Quinoa weetje: quinoa lijkt op een graansoort maar is officieel een groente.[/info]

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de quinoa gehaktballetjes

Voor 4 personen

  • 100 gr quinoa
  • 150 gr biologische linzen
  • 75 gr rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gr paneermeel of polenta (glutenvrij)
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el oregano
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 eieren
  • kokosolie
  • peper en himalaya zout naar smaak
~ adv. ~

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Ondertussen snijd je de paprika, ui en knoflook heel fijn
  3. Spoel de linzen goed af en roer door de quinoa
  4. Verhit een pan en bak daar de paprika, ui en knoflook even kort in aan
  5. Voeg dan de peterselie, oregano, cayenne en peper en himalaya zout toe en roer even door
  6. Doe dan alles in een grote schaal en voeg de paneermeel, ei en parmezaan toe
  7. Goed doorroeren en zet het in de koelkast voor 1 a 2 uur
  8. Draai gehaktballetjes van het mengsel en bak ze rondom mooi goudbruin in een pan met kokosolie (ongeveer 10 min)

[info]Tip: serveer de quinoa gehaktballetjes met zoete aardappel en wilde spinazie of een andere groente naar keuze[/info]

quinoa gehaktballen

Comments: 2

  • Dirry Vogelaar
    1 juli 2016

    Wij zijn op dit moment aan het overstappen naar plantaardige vetten en eiwitten en dit lijkt mij een prima passend recept! Dank je wel!

    Ik heb wel een vraag: welke (soort) linzen gebruik je hiervoor? Ik neem aan dat ze gaar moeten zijn? Dus niet de normale gedroogde, want die moet je dan eerst nog koken…

    Thanx…

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1