• 16Nov

    Linzenstoof met kip

    Stoofschotels zijn makkelijk, lekker en voedzaam! De herfst is alweer aangebroken en dan ga je toch naar wat andere gerechten kijken. Deze linzenstoof met kip is voor mij het perfecte herfst gerecht. Linzen zitten vol met vezels en eiwitten, een goede aanvulling op een maaltijd waar je wel even op voort kunt. Wist je dat stoofschotels ontstaan zijn om taaie stukken vlees en groente lekker te krijgen? Door het lange garingsproces worden de ingrediënten zacht en eetbaar. Tegenwoordig is dat niet meer persé het geval, je kunt alle kanten op met een stoofschotel. Wat vaak wel een basisproduct is bij een stoof is bouillon. Door de ingrediënten te sudderen in een bouillon krijgt het een lekkere smaak en wordt het vlees tegelijkertijd mooi mals. Voor dit gerecht heb ik Bouillon om te Koken Kip van Struik gebruikt. Lekker en makkelijk want je hebt niet altijd tijd om zelf een bouillon te trekken. Wat ik heel fijn vind is dat de bouillon vrij is van MSG en zonder overbodige E-nummers, zo kun je met iets meer snelheid een goede maaltijd op tafel zetten. Je kunt deze bouillon goed gebruiken voor soep, (pasta) sauzen en stoofpotjes!

    Wat heb je nodig voor de linzenstoof met kip

    Voor 4 personen

    • 1 ui
    • 2 teentje knoflook
    • 200 gr wortel
    • 2 stengels bleekselderij
    • 300 gr biologische kip
    • 3 zoete aardappels
    • 240 gram linzen
    • 2 tl cayenne peper
    • Handje verse peterselie
    • Handje verse tijm
    • Peper & zout naar smaak
    • 450 ml Struik Bouillon om te Koken Kip
    • 50 ml water

    Bereiding

    1. Snijd de ui en knoflook fijn
    2. Verhit een (stoof)pan met kokosolie en fruit daar de ui en knoflook in
    3. Snijd ondertussen de wortel, bleekselderij en kip in stukjes
    4. Voeg als eerste de kip toe aan de ui en de knoflook en bak goed mee
    5. Vervolgens snijd je de zoete aardappel in blokjes en voeg je de bleekselderij, wortel en linzen toe aan de stoof
    6. Dan roer je de zoete aardappel erdoor en voeg je alle kruiden, bouillon en water toe
    7. Laat 30-35 minuten op laag vuur goed doorkoken (zonder deksel zodat de bouillon mooi kan inkoken)
    8. Als de stoof te droog wordt voeg je een klein beetje water toe
    9. Serveer met wat verse peterselie en eet smakelijk!

    struik linzenstoof

    linzenstoofpot recept

    Tip: De Struik Bouillon om te Koken is verkrijgbaar bij de Albert Heijn

Reageer op dit artikel

champignonsalade feta
Champignonsalade voor kampioenen

Salades zijn te gek. Geen zware maaltijd, maar lekker licht en toe goed vullend. Een mooie aanvulling ook op een...