• 02dec

    Glutenvrije en geraffineerde suikervrije speculaas

    Speculaas hoort natuurlijk echt bij de tijd van het jaar! Sinterklaas staat bijna voor de deur en voor de mensen die niet tegen gluten kunnen en een gezonder alternatief willen met deze feestdagen vol lekkers, hebben wij glutenvrije en geraffineerde suikervrije speculaas gemaakt. Het doet totaal niets af aan de smaak, dat vertrouwde Sinterklaas gevoel komt helemaal naar boven bij het eten van deze heerlijke speculaasjes! Krijg je er al zin in? Wij wel, het is al bijna op, oeps…

    Wat heb je nodig voor de speculaas

    • 125 gr boekweitmeel
    • 125 gr glutenvrijmeel of speltmeel als het niet glutenvrij hoeft
    • 100 gr palmsuiker
    • 100 gr roomboter of gesmolten kokosolie
    • 3-4 el amandelmelk
    • 1 tl vanille extract
    • 2 el speculaaskruiden
    • snufje himalaya zout
    • 1 tl bakpoeder
    • handje amandelen

    Bereiding

    1. Doe alle droge ingrediënten (behalve de amandelen) bij elkaar en roer goed door
    2. Voeg dan de natte ingredienten toe en kneed goed door tot je een deegbal hebt
    3. Sla de deegbal een beetje plat op een stuk folie en bedek daarna het deeg met de folie en leg voor een half uur – uur in de koelkast
    4. Verwarm de oven voor op 175 graden
    5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm, je kunt er vormpjes mee maken of 1 groot stuk op de bakplaat en druk er wat amandelen in
    6. Zet in de oven voor 30-35 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
    7. Laat de speculaas afkoelen en breek het in stukken als je 1 groot stuk hebt gemaakt

    glutenvrij speculaas suikervrij-recept

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
herfstmaanden
Dipje? Zo kom je er overheen!

Het einde van het jaar is in zicht. De dagen zijn kort en guur en soms beukt de regen woest...

Sluiten