• 26mrt

    Best gevulde bosbes-bananenbrood

    Deze week wordt een drukke week, waarbij ik geen tijd heb om te ontbijten. Een gezond ontbijt dat ik mee kan nemen voor onderweg zou dus heel erg handig zijn. Op zoek naar iets zoets met fruit, want dat vind ik ’s ochtends erg lekker. Bosbessen zijn mijn lievelings maar daar kun je nog geen brood van bakken. We voegen wat bananen toe en wat amandelmeel. Even de kast opentrekken en gekeken wat ik nog in huis had en dat was heel wat dus het is een super ontbijt geworden denk ik en zelfs wel het best gevulde bananenbrood ooit gemaakt. Zie hier, het resultaat:¬†Best gevulde bosbes- bananenbrood.

    Super ontbijtje maar ook erg lekker als nagerecht bij een kop thee of koffie.

    Bananenbrood maken

    • 3 rijpe bananen
    • 50 gr gedroogde abrikozen
    • 3 el diksap
    • 3 eieren
    • 100 gr amandelmeel
    • 60 gr havervlokken
    • 1 el honing
    • 1 tl vanille extract
    • 1 tl gember
    • 1 tl kaneel
    • 2 tl bakpoeder
    • 20 gr palmsuiker
    • 40 gr walnoten (in stukjes)
    • 250 gr bosbessen
    • handjevol geschaafde amandelen

    Bereiding bananenbrood

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Pureer de bananen, abrikozen met de diksap in de keukenmachine
    3. Klopt de eieren in een grote beslagkom
    4. Voeg de bananenpuree, amandelmeel, havervlokken, honing, vanille extract, gember, kaneel, bakpoeder, palmsuiker en walnoten toe en roer heel goed door elkaar
    5. Pak een cakevorm en leg 200 gr bosbessen en wat amandelschaafsel op de bodem
    6. Schenk het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 60 minuten
    7. Van het overgebleven beslag vul ik 16 cupcake vormpjes (ik had hele kleine), leg 1 bosbes op de bodem en 1 bosbes bovenop het beslag en wat amandelschaafsel, plaats dit ongeveer 25 minuten in de oven

    gezond ontbijt bananenbrood

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
rabarber compote recept
Rabarbercompote met banaan en aardbeien

Rabarbermoes met banaan en aardbeien is voor mij echt jeugdsentiment. Mijn oma maakte dit vroeger altijd, dan kwam ik binnen...

Sluiten