• 15jul

    Avocado roomkaas dip

    Daar hebben we er weer één, een zelfgemaakte dip/ broodbeleg. Wat ik eerder al aangaf is dat zelf beleg en dips maken heel makkelijk is en ook vaak veel lekkerder en gezonder. Van de week ben ik aan de slag gegaan met een avocado roomkaas. Er lag namelijk nog een avocado die mooi rijp was in de fruitschaal en ik had lekkere roomkaas (zonder troep) gehaald en zag een match! Dat avocado veel gezonde vetten bevat weten we ondertussen wel dus een lekker product om mee te spelen. Aan de slag dus met deze echt hele lekkere avocado roomkaas dip!

    Wat heb je nodig voor de avocado roomkaas dip

    • 1 rijpe avocado
    • 250 gr roomkaas
    • 25 gr feta verkruimeld
    • 1/2 teentje knoflook
    • 1-2 tl cayennepeper
    • 1/2 tl verse citroensap
    • Peper en zout naar smaak
    • Verse bieslook naar smaak

    Bereiding

    1. Prak de avocado tot een romige dip
    2. Voeg de roomkaas, feta en de rest van de ingrediënten toe (bewaar wat bieslook als topping)
    3. Roer goed door en proef of het goed op smaak is, ik heb wat extra cayenne toegevoegd, maar daar houd ik van. Doe vooral wat jij het lekkerste vindt.
    4. Top met wat verse bieslook en je bent klaar

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
quinoa gehaktballen
Quinoa gehaktballetjes (vegetarisch)

Toen ik dit recept voorbij zag komen bij de Natuurwinkel werd ik erg nieuwsgierig! Gehaktballetjes van quinoa, hoe komt dat...

Sluiten