0
Fabulous focaccia met olijven, rozemarijn en zeezout
Door de mega smaakexplosie garnalen cocktail met zongedroogde tomaten focaccia van vorige week heb ik inspiratie opgedaan om andere smaken focaccia’s te maken. Olijven met rozemarijn en himalaya zout of Keltisch zeezout leek mij een leuke tweede. Focaccia’s zelf maken is helemaal niet moeilijk, sterker nog, het is ontzettend makkelijk! Ik was stiekem best een beetje trots dat ik met zoveel gemak een heerlijke focaccia op tafel had gezet. Hopelijk ervaren jullie straks hetzelfde ;)
~ adv. ~
Wat heb je nodig
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- handjevol zwarte olijven
- 2 takjes rozemarijn
- 1 tl grof himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl Olijfolie
- 1 tl chilipeper
- scheutje water (ongeveer 75 ml)
Bereiding
- Doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine
- Mix goed door en voeg er een scheutje wat aan toe en mix het weer tot het een deegbal is geworden
- Pak een grote houten snijplank en bestrooi die met wat meel
- Haal de deegbal uit de keukenmachine en leg het op de houten plank
- Bestrooi je deegroller ook met wat meel en rol de deegbal uit tot de vorm van je pan
- Zet een koekenpan op het vuur met wat (kokos)olie en bak daar de focaccia in, ongeveer 5-6 minuten per kant op middelhoog vuur
- Bestrijk daarna met wat olijfolie en strooi er nog wat kruiden overheen