gezonde chocolademelk

Gezonde chocolademelk

Laatst had ik ineens zo’n zin in chocolademelk, maar ja de reguliere variant word mijn lichaam niet heel erg blij van. Aangezien je van alles een gezonde variant kunt maken heb ik me ook aan de gezonde chocolademelk gewaagd. Glutenvrij, lactosevrij, geen chemische toevoegingen en geen geraffineerde suikers. Wij zijn hier extreem verrast door de heerlijke, volle chocolademelk smaak! Het doet totaal niet af aan de standaard chocolademelk, helemaal blij, dit gaat een drankje worden die we vaker drinken… Cheers!

Wat heb je nodig voor de gezonde chocolademelk

Voor 2 glazen

  • 500 ml amandelmelk
  • 4 el rauwe cacaopoeder
  • 4 el kokosbloesemsuiker of palmsuiker
  • 1 tl vanille poeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl lucuma (optioneel, maakt het nog net wat romiger en voller van smaak)

Bereiding

  1. Pak een cocktail shaker en doe alle ingrediënten in de shaker
  2. Shake heel goed door, proef en vul eventueel nog wat ingrediënten extra toe naar smaak
  3. Mocht je geen cocktailshaker hebben dan kun je het ook altijd in de blender doen

Tip: als de amandelmelk nog niet koud is, voeg er dan wat ijsklontjes aan toe en meng de chocolademelk in de blender. Voeg wel wat extra cacao en zoetstof toe zodat de smaak mooi vol blijft. Je kunt ook wat quinoavlokken of havervlokken toevoegen als je het al stevig ontbijt wilt drinken/ ontbijten.

gezonde chocolademelk

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
eerlijkereten schar monchou gezond
Geliefde glutenvrije monchoutaart

Een heerlijke monchoutaart, daar had ik echt zoveel zin in! Om ervan te kunnen genieten zonder zorgen maak ik er...

Sluiten