Rabarbercompote met banaan en aardbeien
Rabarbermoes met banaan en aardbeien is voor mij echt jeugdsentiment. Mijn oma maakte dit vroeger altijd, dan kwam ik binnen en rook ik de heerlijke zoetzure geur al. Nom nom, nom, genieten! Helaas is verse rabarber maar een paar maanden per jaar te verkrijgen, van eind maart t/m juli. Wil je langer plezier hebben van deze fris zure groente? Snijd de rabarber dan in stukjes, blancheer ze, verpak ze luchtdicht en je kunt het voor maximaal 10 maanden in je vriezer bewaren. Het blancheren zorgt ervoor dat de rabarber niet uitdroogt en de meeste vitaminen en mineralen behouden blijven. Het leuke aan rabarber is dat je er heel veel verschillende dingen mee kunt maken, je kunt het verwerken in cakes, in een taart, moes en compote mee maken met je favoriete fruit en ga zo maar door.
Wat heb je nodig voor de rabarbercompote
- 300 gram rabarber
- 1 banaan
- 10 aardbeien
- 2 el diksap
- 1 tl vanille extract
- 2 tl kokosbloesemsuiker
Bereiding
- Was de rabarber en snijd het in stukjes van ongeveer 2 a 3 cm
- Doe de rabarber in een steelpan met kokend water en kook ze 10 minuten
- Giet de rabarber af, laat uitlekken en doe terug in de pan (zet wel het vuur uit)
- Voeg de diksap , vanille extract en kokosbloesemsuiker toe en roer goed door
- Snijd de banaan en aardbeien in stukjes en voeg toe aan de rabarber en prak goed door elkaar
- Laat de rabarbercompote even afkoelen, dan wordt hij ook minder zuur (als hij warm is, is hij nog wat aan de zure kant)
Lizet van Gestel
Gisteren gemaakt! Het is heerlijk!
Me dochtertje van 4 jaar smult er zelfs van
EerlijkerEten
Leuk om te horen Lizet! Het is inderdaad een lekkere traktatie voor kinderen! :)