Zomerinspiratie: 5x salades

Deze week is het (zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben) 5×5 blogweek. Vijf leuke, interessante en mooie foodblogs hebben de handen ineen geslagen om jullie nog meer inspiratie te geven. Ik sluit de blogweek af met 5x Zomerinspiratie! Zomer en salade zijn voor mij één. Als het warm is, het zonnetje schijnt en de terrasjes zijn goed gevuld dan heb ik meestal geen trek in warm eten. Kom maar door met goed gevulde lekkere salades en een zomers drankje erbij! Om jullie en het weer een handje op weg te helpen heb ik 5x salades op een rijtje voor jullie gezet:

Freekeh salade

Freekeh salade met abrikoos

Op LekkeretenmetLinda kwam ik deze heerlijke Freekeh salade tegen. Freekeh is een jonge, groene tarwe die licht geroosterd wordt. Qua smaak heeft het een beetje een licht rokerige en nootachtige smaak. Makkelijk in gebruik en het bevat wel 4 x meer vezels dan zilvervliesrijst. Een topper onder de granen dus en je kunt er goed mee variëren. Linda heeft voor een fris zoete variant gekozen, mmm krijgen jullie ook al trek?

Biefstuk salade met rucola en avocado

IMG_0864

Oehh deze biefstuk salade van GoodFoodLove ziet er fantastisch uit! Sommige mannen worden naar bij de gedachte van salade voor avondeten. Dat is toch niet genoeg? en Ik wil vlees eten! Ik weet niet of het herkenbaar is, maar dat zegt die van mij in ieder geval ;) Met deze salade weet je dan dat je goed zit!

Caesarsalade met krokante polenta kip

Ik begin direct te watertanden, deze salade heb ik een hele tijd geleden al op mijn blog gezet, maar het blijft een van mijn favorieten! De combinatie van ingrediënten en de saus maakt het tot een ware smaaksensatie. Echt, ik overdrijf niet, probeer het maar uit en ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Papaja salade met garnalen en cashewnoten

Papaja salade

Deze heerlijke frisse salade van MindYourFeed laat maar weer zien dat er niet altijd ‘sla’ in een salade hoeft te zitten ;) De combinatie van zoet en pit maakt het voor mij een must try! Deze komt op mijn to make or bake lijstje. Het fijne aan salades zonder sla vind ik dat je het nog een dag kunt bewaren zonder dat het afdoet aan de smaak.

Salade met mangochutney

salade - www.puursuzanne.nl

Mangochutney met pasta, boontjes, komkommer, kip en walnoten, klinkt goed of niet? Dit uber zomerse salade recept kwam ik tegen op PuurSuzanne, in mijn ogen schreeuwt mango “zomer”. Deze kon ik dus niet weglaten in mijn 5x zomerse salade inspiratie. Just try and enjoy it!

Happy summer everyone!

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 1

  • Reny
    10 juli 2015

    Oh lekker zeg, ik krijg er helemaal zin in!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
jamie pasta frutti di mare recept
Jamie’s Blozende spaghetti Vongole of Frutti Di Mare

Een van mijn favoriete koks is Jamie Oliver. Wat kookt hij toch heerlijk, wat een inspiratie krijg je ervan en...

Sluiten