zelf crackers maken chiazaad

Pittige Chia crackers

Heerlijke zelfgemaakte pittige Chia crackers met een goede bite! Zelf crackers maken is eigenlijk helemaal niet lastig, en het leuke eraan is dat je zelf steeds met verschillende kruiden kunt variëren. Deze keer heb ik de crackers spicy gemaakt met een rode peper en gekruid met zout en fijn gesneden knoflook. Maar mocht je niet van spicy en knoflook houden kun je altijd rozemarijn met zeezout crackers maken of een andere kruid die je lekker vindt.

crackers met chia zaad

chiazaad crackers

crackers maken chiazaad

Voor 12 crackertjes

Wat heb je nodig:

  • 4 el boekweitmeel
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 2 el amandelmeel
  • 1 el agave siroop
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el chiazaad
  • 1 tl himalaya zout
  • 6 el water om te mixen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Snijd de rode peper en de knoflook heel fijn
  3. Doe de boekweitmeel, lijnzaad, amandelmeel, agave siroop, rode peper, knoflook, chiazaad en zout in een kom en roer goed door met een garde
  4. Daarna doe je steeds 2 el water erbij en goed blijven roeren tot het een stevig deeg is geworden
  5. Leg het deeg op een stuk bakpapier en vouw het er weer over heen, rol met een deegroller er overheen tot de gewenste dikte
  6. Snijd met een pizzasnijder het deeg in stukken (de grote die je voor de cracker wilt)
  7. Plaats het deeg voor 15-20 minuten in de oven

zelf crackers maken chiazaad

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 5

  • nadia
    13 juli 2014

    ik heb het uitgeprobeerd, op zich lekker recept, maar vond het wel veel te zout, volgende keer probeer ik t zonder zout in de deeg, maar strooi ik een beetje op de boven kant..

  • Lydia
    3 januari 2014

    Guacamole of baba ganoush ! Yummie !

  • Teun
    5 december 2013

    Leuk recept, heb je nog tips om op de crackertjes te serveren?

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
quinoa choco repen
Quinoa energierepen met choco-dip

[info]Dit is een ingezonden recept door Ayla. Wil jij ook dat je recept op EerlijkerEten.nl komt te staan? Klik dan hier om...

Sluiten