Yoghurt met blauwe bessen, lijnzaad, chai, kokos en walnoten

Lekker fris en gezond ontbijt met blauwe bessen

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt dat je spijsvertering weer op gang komt. Daarom is niet ontbijten eigenlijk geen optie voor mij, ik heb er alleen niet altijd veel tijd voor. Dit frisse, gezonde ontbijt met blauwe bessen is makkelijk te maken en heel snel klaar. Dat is wat je wilt in de ochtend!

Wat heb je nodig

  • Biologische yoghurt
  • Blauwe bessen
  • Lijnzaad
  • Chai zaadjes
  • Kokos schaafsel
  • Walnoten
  • Maple syrup

Chai zaad

Bereiding

  1. Doe wat yoghurt in een kom
  2. Strooi de besjes, kokos schaafsel, lijnzaad, chai zaad en walnoten over de yoghurt heen
  3. Tot slot roer je er wat maple syrup doorheen en je hebt een goede en lekkere start van de dag !

Goed om te weten: Lijnzaad bevatten veel vezels en is goed voor de spijsvertering. Ook zorgt het dat je cholesterol gehalte omlaag gaat en het bevordert de afstoot van afvalstoffen. Als je dus last van je darmen hebt of op de lijn wilt letten is het een goede toevoeging in je yoghurt of over een salade.

Tip: Je kunt de blauwe bessen natuurlijk ook vervangen door ander fruit, zo kun je elke keer een nieuwe creatie neerzetten.

Walnoten en blauwe bessen

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergie├źn, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

1
Lees vorig bericht:
broccolisoep
Briljante broccolisoep

Broccoli is super gezond. Het wordt zelfs gezien als de gezondste groente die er is. Broccoli bevat nog geen 30...

Sluiten