superfood snickers

Superfood Snickers!

Snickers! Voor veel candybar liefhebbers staat deze zeker in de top5. Het is ook mijn guilty pleasure en absoluut geen gezonde snack, maar het hoeft natuurlijk niet altijd gezond. Wat als je nu ook gezonde Snickers kunt eten? Met dit recept kan dat! Als echte Snickers fan moet ik zeggen, stiekem zijn deze nóg lekkerder.

12 porties

Wat heb je nodig:

Raw chocolade

Zelf caramel maken

  • 170 gr dadels zonder pit
  • 3 el agave siroop
  • 2 el biologische pindapasta
  • 1/2 tl himalaya zout
  • 2 el kokosolie
  • 1 1/2 tl vanille extract

Voor de vulling

  • 200 gr ongezouten pinda’s

zelf caramel maken

zelf caramel maken

rauwe cacao

gezonde snickers maken

zelf snickers maken

zelf snickers maken

Bereiding:

  1. Doe de dadels, agave siroop, pindapasta, himalaya zout, vanille extract en de kokosolie (ingrediënten voor de caramel) in de blender tot het een gladde massa is geworden
  2. Vervolgens meng je de kokosolie, rauwe cacao en de ahorn siroop (ingrediënten voor de chocolade) in een kom tot het een mooi glad mengsel is geworden
  3. Dan doe je een laagje van het chocolade mengels onderop de cups van de siliconen muffinhouder
  4. Dan een laag van het caramel mengsel (druk aan met je vingers)
  5. Vervolgens strooi je wat pinda’s eroverheen, zoveel je zelf lekker vindt
  6. En tot slot het laatste laagje met chocolade zodat de pinda’s bedekt zijn
  7. Plaats de cups ongeveer 30 minuten in de vriezer en serveer direct of bewaar daarna in de koelkast, de chocolade smelt namelijk bij kamertemperatuur. Snel opeten dus!

gezonde snickers maken

gezonde snickers maken

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 9

  • Zehra
    7 februari 2015

    Ze waren heeeeerlijk !!

  • Gisele
    23 januari 2015

    Ik heb ze nu al regelmatig gemaakt. Ik doe er niet alleen nootjes op, maar ook een paar met rozijntjes. Of met gojibesjes, kokosrasp, hennepzaadjes, stukjes pistachenootjes, enz. Lekker hoor! Bedankt voor je recept dus! :-)

  • Miranda
    24 december 2014

    Ik heb ze drie keer zo dik gemaakt (had mij een beetje verkeken op de hoeveelheid chocolade en moest die dus bijmaken). Vooral de caramel is een feestje om van te snoepen. Samen met de pinda’s heeft het inderdaad wel wat weg van snickers/nuts. Wij hebben ervan genoten!

  • Suzanne
    7 april 2014

    Deze snickers heb ik gisteren gemaakt. Ze zijn echt super lekker! Dit recept is zeker een blijvertje

  • Suzanne
    5 april 2014

    Oeeee die zien er echt heerlijk uit. Ik heb alleen geen pinda’s in huis dus die ga ik op mijn boodschappenlijstje zetten. En dit weekend maken ;-)

  • Suzannne
    2 april 2014

    Oeeee dit ziet er heerlijk uit. Ik ga het zeker een keer proberen

Post a Comment

Lees vorig bericht:
mexicaanse salsa recept
Mexicaanse salsa

Nog een uit de Mexico reeks; de Mexicaanse salsa! Je kunt salsa op veel verschillende manieren bereiden. Het is een...

Sluiten