Wortel, selderij, peer en appel

Eerlijke energie boost van wortel en selderij

Een lekkere frisse energie boost voor in het zonnetje. Als die schijnt tenminste…

Sap met wortel is heerlijk zoet en snel klaar, maar je moet wel over een sapcentrifuge beschikken. De vitaminen en mineralen uit zelf gemaakte groente/fruitsap kunnen heel snel in je lichaam worden opgenomen omdat de vezels en het pulp er door de sapcentrifuge zijn uitgehaald. Vezels in voeding zijn erg belangrijk maar het verwerken ervan kost veel tijd. Hierdoor worden de vitaminen trager door je lichaam opgenomen. Heb je behoefte aan een instant energie boost?  Juice it up!

Wat heb je nodig?

  • 2 appels
  • 1 peer
  • 1 of 2 stengel(s) bleekselderij (de smaak is vrij heftig dus wat je zelf het lekkerst vindt)
  • 4 a 5 wortelen (afhankelijk van de grote)

Wortel, selderij, peer en appel

Bereiding:

Maak al het groente en fruit schoon en centrifugeren maar!

Klein weetje over wortelen en selderij:

Bleekselderij bevat grote hoeveelheden vitamine C en B en bevat net als asperge veel kalium. Ook bleekselderij heeft daardoor vochtafdrijvende eigenschappen. Ook bevat het ftaliden en de stof coumarine. Bleekselderij heeft een bloeddrukverlagende en cholesterolverlagende werking.

Wortel, selderij, peer en appel

Wortelen zijn de grootste natuurlijke leveranciers van bèta-caroteen. Door bèta-caroteen kan het lichaam op een veilige en natuurlijke manier vitamine A aanmaken. Vitamine A speelt een rol bij het zicht, in het bijzonder zien in het donker. Verder is het belangrijk voor een gezond gebit, botten en een gezonde huid en speelt het een rol bij het gezond houden van het hart en de vaten. Het verhoogt bovendien de algehele weerstand.

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

Lees vorig bericht:
Zelfgemaakte granola

Granola is een gezond ontbijt om de dag goed te starten. Er zitten veel noten en zaden doorheen waardoor je...

Sluiten