• 17Aug

    Fantastische frozen yoghurt chunks

    Griekse frozen yoghurt met aardbeien en pistachenoten, dat is nog eens verantwoord ijs eten :) Dit recept laat zien dat zelf ijs maken zonder suiker helemaal niet moeilijk is. Krijg je eters en ben je een dessert vergeten of heb je geen zin om daar lang voor in de keuken te staan? Dit recept is binnen 10 minuten klaar, maar moet natuurlijk wel een paar uur in de vriezer staan. (Dus bedenk dit niet op het allerlaatste moment) Wij vinden de combinatie van pistache, aardbeien en Griekse yoghurt om je vingers bij af te likken maar het leuke van zelf ijs maken is natuurlijk dat je je favoriete smaak kunt kiezen. Enjoy!

    Frozen yoghurt ijs

    Glutenvrij
    Suikervrij

    zelf ijs maken ingredienten

    Wat heb je nodig

    • 470 ml Griekse yoghurt
    • 4 el raw honing
    • 100 gr aardbeien
    • 75 gr pistachenoten

    pistache noten hakken

    Bereiding

    1. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en hak de pistachenoten in grove stukken
    2. Pak een grote kom en doe daar de yoghurt in, roer de honing er goed doorheen
    3. Schenk het mengsel in een ovenschaal of vierkante bak
    4. Strooi de aardbeien en de pistachenoten er over en bekleed de schaal met een stuk plastic folie
    5. Druk voorzichtig met je handen op het plastic zodat de aardbeien en de pistachenoten wat verder de yoghurt in zakken
    6. Plaat de schaal in de vriezer (wij hebben het een hele nacht gedaan)
    7. Haal de schaal uit de vriezer en laat het 5 minuten staan, dan snijd je het in gelijke stukken
    8. Bewaar de stukken in de vriezer in een bakje of een stuk folie
    9. 5 minuten voor serveren uit de vriezer halen

    frozen yoghurt ijs maken

    frozen yoghurt ijs maken

Reageer op dit artikel

woeste worteltaart met kokoscrème
Wilde worteltaart met kokoscreme

Iets te vieren of gewoon omdat het kan en lekker is? Met deze worteltaart zal je iedereen doen verbazen. Lekker...