• 19Jan

    Winterse caramel cheesecake met Hüttenkäse

    Zeg cheesecake en mijn ogen en oren staan wijd open. Cheesecake is echt mijn favoriete taartje en ik kan er geen genoeg van krijgen. Er zijn heel veel verschillende soorten cheesecakes. De klassieke New York cheesecake kent iedereen natuurlijk wel. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke cheesecake gemaakt met Hüttenkäse, een swirl van caramel en een bodem van gepofte quinoa en hazelnoten. Nu hoor ik je denken; met Hüttenkäse? Jazeker! Hüttenkäse is een jonge ongerijpte kaas die 3,9% vet bevat en rijk is aan eiwitten. Wij maken er nu een lekker zoet gerecht mee, maar je kunt met Hüttenkäse veel meer lekkere gerechten maken. Denk aan een salade, een pasta of een visgerecht waarbij je het in de saus verwerkt. Een product waar je eindeloos mee kunt variëren en van kunt smullen!

    Cheesecake met Hüttenkäse ingrediënten

    Bodem

    • 12 dadels, ontpit
    • 100 gr gepofte quinoa (mocht je geen gepofte quinoa kunnen vinden kan je ook havervlokken gebruiken)
    • 25 gr geroosterde hazelnoten of amandelen
    • 25 gr kokosolie (gesmolten)

    Vulling

    • 750 gr Hüttenkäse
    • 1 tl vanille extract
    • 60 gr rauwe honing
    • 1 tl kaneel
    • 10 gelatine blaadjes en 3 el kokend water

    Topping

    • 18 dadels, ontpit
    • 1 tl vanille of caramel extract
    • 120 ml kokosroom

    Bereiding

    1. Ontpit de dadels en leg ze 10 minuten in een bakje met water
    2. Doe de dadels (zonder het water) in de keukenmachine
    3. Daarna voeg je de quinoapuffs en de hazelnoten toe en laat je het even mixen, dan doe je de kokosolie erbij tot je en soort deegbal hebt
    4. Leg een stuk bakpapier in de springvorm met daarbovenop de bodem, druk het stevig aan
    5. Leg de gelatineblaadjes 10 minuten in een bakje koud water  (dit kun je doen tijdens het maken van de bodem)
    6. Doe de Hüttenkäse in de keukenmachine tot het een gladde, romige textuur krijgt
    7. Voeg dan de honing, kaneel en vanille extract toe en mix tot het een geheel is
    8. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en leg ze dan in een bakje met de 3 lepels kokend water
    9. Roer door totdat de gelatineblaadjes opgelost zijn
    10. Zorg dat het cottagecheese mengsel op kamertemperatuur is en voeg dan de opgeloste gelatine toe en roer het heel goed door elkaar tot het één geheel is geworden
    11. Giet het cheesecake mengsel over de bodem heen en zet de cheesecake in de koelkast
    12. Voor de topping doe je de dadels, vanille extract en de kokosroom in de keukenmachine en mix tot het een geheel is geworden
    13. Haal de cheesecake uit de koelkast en schenk de topping eroverheen en zet weer in de koelkast voor 3-6 uur

    cheesecake recept huttenkase

3 Reacties

  1. 8 mei 2015 om 21:03

    Voor hoeveel personen is deze taart? Ik wil hem namelijk een keertje maken, maar zeker zijn dat ik niet te veel over houd. En hoe groot is de springvorm waar hij is gemaakt is?

    • 28 mei 2015 om 12:15

      Hi Sharon! Je kunt uit deze cheesecake wel 8 grote stukken halen. De springvorm is ongeveer 30cm in doorsnede

  2. 29 maart 2015 om 18:09

    Wat een leuk idee om zo cheesecake te maken! De smaak vond ik ook erg goed.. Bedankt voor het delen :)

Reageer op dit artikel

chocoladecake fudge recept
Fudgy Chocoladecake

Gezond dessert nodig voor kerst? Op de valreep nog een prachtige, yummy een fudgy chocoladecake! Voor echte chocolade liefhebbers een...