• 20okt

    Vlog: Smaakvolle stoofpot rendang

    Jawel mijn eerste echte vlog! En dat voor een heerlijke Indonesische stoofpot: Rendang, mijn favoriet. Mijn vader maakte dit vroeger vaak en de heerlijke geur kwam je dan al van ver tegemoet. Stukje jeugdsentiment in combinatie met iets mega smaakvols, beter kan niet! Wat maakt deze rendang dan zo speciaal? Mijn vader zijn geheim is een scheutje ketjap, iedereen maakt het natuurlijk op zijn eigen manier, maar dit is zeker het proberen waard!

    Met deze vlog doen wij mee aan de Irish Beef stoofpot challenge. Lijkt dit rendang recept jou ontzettend lekker en gun jij ons een demonstratie met dit gerecht op het culinaire lifestyle event ‘Tasty’ op 31 oktober of 1 november? Stem dan nu op ons recept via www.irishbeef.nl. Dank jullie wel!

    Wat heb je nodig

    • 800- 1000 gr Ierse sukade
    • 1 stengel citroengras
    • 2 laurierblaadjes
    • scheut water
    • 400 ml biologische kokosmelk
    • 1 el ketjap

    Voor de boemboe (fijngewreven kruidenmengsel)

    • 2 a 3 tl koriander
    • 2 a 3 tl komijn poeder
    • 1 tl zeezout
    • 2 a 3 tl laos
    • 1 1/2 ui
    • 1 rode peper
    • 2 teentjes knoflook
    • stuk verse gember
    • 2 tl sambal
    • 2 a 3 el vissaus

    Bereiding

    1. Snijd de sukade van Iers vlees in blokjes en zet opzij
    2. Snipper de ui, knoflook en de rode peper
    3. Doe de knoflook samen met het zout in de vijzel en plet het goed dat het een geheel wordt
    4. Voeg daarna een voor een de andere ingrediënten van de boemboe toe en vijzel tot het een pasta is geworden
    5. Verhit een goede stoofpan meteen scheutje wokolie
    6. Fruit daar een paar minuten de boemboe in en voeg dan het vlees toe
    7. Bak de sukade rondom bruin
    8. Voeg een scheutje water toe (ik heb wat water in de vijzel gedaan zodat je alle sappen van de boemboe goed gebruikt)
    9. Blus het af met de kokosmelk
    10. Snijd het uiteinde van de citroengras stengel af en de top, haal het bovenste blaadje er ook af
    11. Plet goed fijn met een koksmes en voeg toe aan de stoof samen met de laurierblaadjes
    12. Laat de stoof op een heel laag pitje stoven voor ongeveer 5-6 uur, hoe langer hoe lekkerder
    13. Breng daarna nog wat op smaak met ketjap en vissaus, proef goed wat je nog mist en wat je lekker vindt
    14. Kook de rijst en groente naar je keuze, ik heb boontjes met een uitje en zilvervlies quinoa rijst gebruikt. Eet smakelijk!

    rendang recept

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
de gezondste pizza die er is!
5x gezonde comfort food

Heerlijke hartige comfort food op een gezondere manier! Soms heb je meer trek in zoet en soms in hartig. Afgelopen weekend...

Sluiten