• 08Feb

    Vrolijke visragout

    Dat vis gezond is weten we allemaal. Vette vis is goed voor hart en bloedvaten. Het bevat veel Omega 3 vetzuren die ervoor zorgen dat je lichaam goed onderhouden wordt. Er zijn ongelofelijk veel verschillende visrecepten en het leek ons leuk eens wat anders te doen met vis. Een visragout bijvoorbeeld. Visragout maken is in principe helemaal niet zo lastig en het leuke aan visragout is dat er ook heel veel groente in gaat. Zo zorg je dus in ieder geval voor de juiste hoeveelheid vitamientjes tijdens deze maaltijd. Voor deze visragout gebruikten we een mooie kabeljauwfilet van een goede visboer die zijn vis duurzaam verkrijgt.

    Wat heb je nodig voor de visragout

    • 75 gr kokosolie
    • 300 gr wortel/ peen
    • 500 gr prei
    • 450 gr erwten
    • 400 ml amandelmelk
    • 200 ml visbouillon
    • 50 gr kikkererwtenbloem
    • 750 gr kabeljauwfilet
    • 2 el kerriepoeder
    • 1 tl chili
    • Peper en zout
    • 2 laurierblaadjes
    • Rijst of quinoa naar smaak

    Bereiding

    1. Snijd de prei in ringen en de wortel in schijfjes
    2. Verhit een pan met kokosolie en fruit hierin de prei , wortel, laurier en kerrie
    3. Voeg de kikkererwtenbloem toe en bak roerend mee tot de bloem begint te kleuren
    4. Voeg de melk en de visbouillon toe en breng dit aan de kook, roer tot een mooie gladde saus en laat 15 minuten inkoken op laag vuur
    5. Snijd ondertussen de kabeljauw in stukjes
    6. Voeg de vis toe samen met de erwten en bak nog 5 minuten
    7. Breng nog op smaak met peper, zout, chili en eventueel wat kerrie
    8. Kook ondertussen wat zilvervliesrijst of quinoa en serveer dat samen met de visragout

    visragout maken

Reageer op dit artikel

superstoofpot
Stoere stoofpot met rundvlees

Een stoofpot is een heerlijk en klassiek gerecht! Je hebt zoveel verschillende soorten stoofpotten en manieren om het te bereiden,...