• 14Jun

    BBQ Pulled Veggie Burger

    Op de festivals zie je bijna overal: BBQ Pulled Pork burgers. Ruikt heerlijk en zo ziet het er ook zeker uit! Maar wat nu als je geen (varkens)vlees eet? Dat moet toch ook anders kunnen? Nou en of dat dat anders kan: BBQ Pulled Veggie. Bam! Vol smaak en je merkt eigenlijk geen verschil. Dat komt door het ‘geheime’ ingrediënt: ‘Nangka’ of in het Engels ook wel ‘Jackfruit’ genoemd. De structuur van deze vrucht is echt net als vlees, waardoor je het verschil bijna niet proeft. Een goede barbecuesaus is wel een pré in dit recept.

    Wist je dat: Jackfruit de grootste vrucht ter wereld is, het heeft wel vijf keer de grote van een kokosnoot. Ook schijnt het dat je er jonger uit gaat zien als je regelmatig jackfruit eet. Het gaat namelijk rimpelvorming en een doffe huid tegen. Dat is leuk meegenomen toch?

    Wat heb je nodig voor een broodje pulled veggie

    Voor 2 broodjes

    • 2 blikken young green jackfruit in brine of water (verkrijgbaar bij de toko)
    • 1 tl cayenne
    • 1/2 tl uienpoeder
    • 1 tl gerookte paprikapoeder
    • 1 tl komijnpoeder
    • 250 ml biologische groentebouillon
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • scheutje barbecuesaus naar smaak (ik gebruik home-made)
    • spelt of glutenvrije broodjes
    • 1 biologische tomaat
    • Sla naar keuze
    • peper en zout naar smaak

    vegetarische pulled pork burger

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Pak een vergiet en schenk daar de jackfruit in en spoel het af met water
    3. Snijd de harde stukjes van de jackfruit (het verschilt per jackfruit merk, bij mij zaten er pitten in en bij andere zit er een hard stukje aan de achterkant)
    4. Trek het met een vork uit elkaar zodat je het pulled effect krijgt
    5. Snipper een uitje
    6. Verhit een pan op het vuur met wat kokosolie en fruit daar de ui in
    7. Pers de knoflook uit over de ui en voeg alle kruiden toe
    8. Voeg vervolgens de jackfruit toe en bak even kort mee
    9. Schenk de bouillon over de jackfruit en laat het ongeveer 15 minuten doorkoken (tot de bouillon ingetrokken is)
    10. Pak een ovenschaal, doe daar de jackfruit in en zet het in de oven voor 10-15 minuten dat het een mooi goudbruine kleur heeft gekregen
    11. Haal de schaal uit de oven en voeg een scheut barbecuesaus toe naar smaak en roer goed door
    12. Beleg de broodjes met wat sla, pulled veggie en tomaat en geniet ervan
    De zomerwijn Viognier Muscat Pays d’Oc IGP 2016 van de Lidl past heel lekker bij de bbq pulled veggie. Een jonge Franse wijn die lekker fris & fruitig is en daarom uitstekend past bij dit zomerse gerecht.

    Lidl wijn

    pulled veggie burger

Reageer op dit artikel

havermout frambozen crumble repen
Frambozen havermout crumble gebakjes

Zondag bakdag en laat het nou nog eens moederdag zijn ook! En moederdag zonder lekker gebakje kan natuurlijk niet. Het...