• 07Sep

    Vegan wings

    Vegan wings, yes dat klinkt te gek dus dat gaan we proberen! Ik zag de vegan wings voorbij komen op Pinterest en kreeg het sindsdien niet meer uit mijn hoofd. Zouden wings van bloemkool lekker zijn? Doet dat niet af aan de ‘officiële’ kip? Het antwoord is luid en duidelijk: nee! Het is malser, zachter en veel lekkerder dan kip (if I may say so). Dit recept heb ik ondertussen al meerdere keren met verschillende kruiden gemaakt en vele mensen mee verrast. Het is ook een perfect feestelijk hapje en bij een feestelijk hapje hoort een lekker drankje.

    Wijntip: Campania Greco di TufoWijntip: Bij Lidl hebben ze van 7 tm 17 sept heerlijke mooie Wijnknallers in het assortiment. Die mocht ik proeven en de Italiaanse wijn: Campania Greco di Tufo, gemaakt van de Greco druif, vind ik heel goed passen bij de vegan wings. Dat komt door de fruitige en bloemachtige tonen in de wijn. Je kunt de wijn vinden in de Lidl webshop.

    Wat heb je nodig voor de vegan wings

    • 1 kleine bloemkool
    • 55gr – kom speltmeel of glutenvrijmeel
    • 125 ml amandelmelk of havermelk
    • 1/4 – 1/2 tl chilipoeder
    • 1/4 – 1/2 tl cayenne poeder
    • 1/2 tl knoflookpoeder
    • 1/4 tl uienpoeder
    • peper en zout naar smaak
    • polenta

    Voor de saus

    • 4 el ahorn siroop
    • 2 el tamari
    • 1 tl sesamzaadjes
    • 1 bosui
    • 1/2 tl zwarte peper
    • 1 tl gember

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 225 graden
    2. Was de bloemkool en haal de bladeren eraf
    3. Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes (goed formaat voor chickenwings)
    4. Meng het meel, melk, chilipoeder, cayenne poeder, knoflookpoeder, uienpoeder samen met peper en zout naar smaak in een kom
    5. Doe de polenta in een andere kom en breng eventueel nog op smaak met wat kruiden (heb ik wel gedaan met wat cayenne en peper en zout, maar wij houden van spicy)
    6. Bedek een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie
    7. Doop de bloemkool roosjes in het deegmengsel en daarna in de polenta zodat ze helemaal bekleed zijn en leg in de bakplaat
    8. Zet de bloemkool in de oven voor ongeveer 22 minuten
    9. Maak ondertussen het sausje klaar
    10. Haal de vegan wings uit de oven en bestrijk met het sausje
    11. Zet de wings nog voor ongeveer 5 minuten in de oven en smikkelen maar!

    chickenwings veganistisch recept

    vegan wings recept

Reageer op dit artikel

vegan truffels recept
Vegan truffels van cashewnoten en cacao

Deze truffels zijn echt 'to die for'! Makkelijk te maken met maar 7 ingrediënten en hier kun je veel mensen...