• 19Jul

    Thaise salade met noedels en chilitofu

    Door het warme weer van de afgelopen tijd heb ik vaak trek in een heerlijke salade. Je kunt zoveel verschillende salades maken je moet er alleen wel de inspiratie voor hebben of krijgen. Ik zat 24Kitchen te kijken, een van mijn favoriete zender, heel verassend ;) En daar inspireerde Jamie Oliver mij weer met zijn 15 minute meals. Dat boek heb ik al een hele tijd maar lag door zijn nieuwste boek, stiekem een beetje weg te stoffen in de kast. Zijn Koh Samui-Salade met chilitofu & Thaise noedels deed mij het stof van het boek blazen en ik ben aan de slag gegaan. Genieten met de hoofdletter G, wat een smaaksensatie! Ik hoop dat ik jullie ook wat salade inspiratie heb gegeven.

    Wat heb je nodig voor de Thaise salade

    voor 4 personen

    Salade

    • 300 gr brede rijstnoedels (je kunt kiezen welke je zelf lekker vindt)
    • 1 teen knoflook
    • 1 stuk verse biologische gember
    • 6 biologische cherrytomaatjes
    • 1 verse rode spaanse peper
    • 1/2 bosje verse basilicum
    • 1 tl palmsuiker
    • 3 el vissaus
    • 2 el sesamolie
    • 2 limoenen
    • 1 bosje radijsjes
    • 2 wortelen
    • 1 venkelknol
    • 1/2 witte kool
    • 100 gr gekookte garnalen (je kunt ook Hollandse garnalen nemen)

    Garnering

    • 100 gr noten (ik heb cashewnoten gebruikt)
    • 2 el sesamzaad
    • 1 tl sesamolie
    • 3 gedroogde kaffir-limoenblaadjes (ik kon ze niet vinden dus heb een klein beetje citroengras gebruikt)
    • 1 bosje verse munt of peterselie
    • 350 gr biologische zijden tofu
    • 1 el chilisaus
    • 1 limoen

    thaise salade tofu recept

    Bereiding

    1. Doe de noedels in een kom met voldoende kokend water en roer ze regelmatig om.
    2. Rooster de noten en sesamzaadjes in een pan met wat sesamolie en verkruimel de kaffir citroenblaadjes erboven en roer goed door.
    3. Doe de gepelde teen knoflook, gember, tomaten, spaanse peper, basilicum, suiker, vissaus, sesamolie en het sap van 2 limoenen in de keukenmachine en hak alles fijn.
    4. Haal het hakmes uit de keukenmachine (laat de dressing erin zitten), vervang die met de fijne snijplaat en doe daar de komkommer, radijsjes, wortelen en venkel doorheen. Heb je nou geen keukenmachine, snijd dan de groente voor de salade fijn.
    5. Haal alles uit de keukenmachine en doe in een grote kom of ovenschaal en roer goed door elkaar en breng eventueel nog wat op smaak.
    6. Giet de noedels af en gooi die in de schaal met de salade
    7. Strooi de garnalen erover heen samen met de peterselie, noten en tofu (snijd de tofu in blokjes) en schenk wat chilisaus over de tofu heen.
    8. Snijd de limoen in partjes en garneer daar de salade mee en enjoy!

Één reactie

  1. 19 juli 2015 om 20:49

    Mmm, dat moet ik zelf ook eens proberen, maar dan zonder de garnaaltjes :)

Reageer op dit artikel

5x5-blogweek-ee
Zomerinspiratie: 5x salades

Deze week is het (zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben) 5x5 blogweek. Vijf leuke, interessante en mooie foodblogs hebben de...