• Alles over superfood

    Alles over superfoods

    Superfood is een verzamelterm voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, zoals: proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, anti-oxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. En totaal vrij zijn van pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen. Een voedingssoort valt onder de categorie superfood wanneer het meer dan twaalf positieve eigenschappen heeft voor je gezondheid.

    De bovenstaande voedingstoffen zijn erg belangrijk voor ons functioneren, maar zijn tegenwoordig (bijna) niet meer te vinden in ‘normale’ voeding. Hierdoor is ook te verklaren waarom superfoods nu zo in opkomst zijn. Ze zijn namelijk de perfecte manier om de tekorten en disbalansen, die in je lichaam ontstaan zijn door ‘leeg’ voedsel, te herstellen!

    Wat zijn de beste superfoods?

    De beste superfoods zijn uitgebreid door David Wolfe onderzocht en gedocumenteerd in zijn gelijknamige boek.

    De Top 10 van David Wolfe:

    Andere superfoods, die ik persoonlijk aanraad, zijn:

    Waarom zijn superfoods goed voor je?

    Door het eten van deze superfoods zal je levenskracht en energie in grote mate toenemen. Ze verbeteren namelijk de algemene gezondheid, versterken het immuunsysteem, verhogen de serotonine productie, verbeteren het seksleven, zuiveren, voorzien het lichaam van alle nodige voedingsstoffen en zijn vaak ook nog lekker!

    Op deze manier verbetert je concentratievermogen, heb je meer energie en ga je zelfs op een positievere manier naar het leven kijken!

    Ook zal je door het eten van superfoods minder aangetrokken worden tot ongezond voedsel.

    Superfoods zorgen ervoor dat we beter gevoed zijn terwijl we minder eten. Vaak hebben we de hele dag behoefte aan eten, alleen om ons bloedsuikerniveau op peil te houden, maar uiteindelijk krijgen we hierdoor slechts weinig echte voeding binnen omdat de meeste alledaagse voeding en fast food vooral lege calorieën bevat.

    Met superfoods kan je gemakkelijker een ideaal gewicht bereiken en gezonde voedingsgewoonten aannemen zonder dat je hiervoor een heel sterke wilskracht moet hebben en zonder dat je allerlei vitaminen en voedingssupplementen moet slikken.

    Laat (super)voeding je medicijn zijn

    Ook bieden deze voedingsoorten een goede ondersteuning voor de behandeling van heel wat kwalen en verzachten de symptomen van bijvoorbeeld:

    Aandoeningen van het zenuwstelsel, allergieën, artritis, astma, (slag)ader verkalking, Attention Deficit Disorder (ADD), chronische vermoeidheid, depressie, diabetes (type 1 en 2), eczeem, hartkwalen, hoge bloeddruk, huidziekten, hypoglykemie, kanker, multiple sclerosis, psoriasis, slapeloosheid en verzwakte immuniteit.

    Superfoods kunnen dus gezien worden als voeding en (preventieve) medicijnen in één!

    Omdat superfoods een hoog niveau van interne vitaliteit hebben, kunnen ze verbouwd worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ze zijn dus niet alleen goed voor jou maar ook voor de aarde omdat het gebruik ervan de biologische landbouw stimuleert. Precies zoals het bedoeld is!

    Hoe kan je superfoods het beste gebruiken?

    De verschillende producten kunnen het beste rauw gegeten worden. Er is ruimschoots onderzoek gedaan en keer op keer wordt er aangetoond dat rauw, biologisch voedsel rijker is aan vitaminen, enzymen, co-enzymen, proteïnen, mineralen, glyconutriënten en (levens)energie!

    Je kan superfoods heel makkelijk in je dieet toevoegen door ze te verwerken in smoothies en raw snacks. Buiten het feit dat het erg lekker is, komen ze hier goed tot hun recht en krijg je het volledige scala aan voordelen.

    Ook al kan het consumeren van superfoods (in combinatie met rawfood) aanleiding geven tot een ware metamorfose, toch moeten we voorzichtig zijn en erop letten dat we niet sneller gaan dan wat ons lichaam aankan, gun je systeem het proces.

    Het hele concept van zelfgenezing draait uiteindelijk rond het verwijderen van gifstoffen uit ons lichaam terwijl we onszelf ontdoen van overtollig vet. Gelukkig weten we nu dat dit bijna als vanzelf gaat bij een dieet dat veel rawfood en superfoods bevat!