• 06Jan

    Spruitjes op z’n niet zo spruitjes

    Het spruitjes seizoen is geopend! De meeste mensen staan niet te springen om spruitjes. Ik zelf, moet ik zeggen, ben er ook geen fan van. Alleen toen ik dit recept van Jamie Oliver voorbij zag komen, kon ik het toch niet laten om uit te proberen. Heel gezond met wel een beetje vet, maar een leuke en hele lekkere manier om je vrienden, familie of kids toch aan de spruiten te krijgen. Ze zitten immers boordevol vitaminen, mineralen en staan bekend als kanker voorkomende groente. Niet te onderschatten dus die spruitjes! Kook ze alleen niet te lang door want dan gaat het meeste van al dat goeds verloren. Ga jij de uitdaging ook aan of ben je stiekem al een spruitjes fan?

    spruitjes

    Voor 6 personen

    Wat heb je nodig voor de spruitjes

    • 1 kilo spruitjes, gewassen
    • Olijfolie
    • 2 lepels ongezouten roomboter
    • 4 plakken biologisch gedroogde bacon
    • Handjevol rozemarijn
    • Himalaya zout
    • Peper
    • 4-5 el Worcestershire sauce

    spruitjes bakken

    spruitjes recept bakken

    Bereiding

    1. Snijd de bacon in reepjes.
    2. Maak de spruitjes schoon en doe ze in de keukenmachine met een fijnsnijder. Dan krijg je mooie dunne plakjes spruit.
    3. Verhit een grote hapjespan met wat olijfolie en 1 lepel boter.
    4. Bak de bacon samen met de rozemarijn en wat peper en zout tot de bacon mooi crispy is.
    5. Voeg de dunne plakjes spruitjes toe en zet het vuur hoog, zo blijven ze zacht maar krijgen ze toch een lekkere bite.
    6. Roer de overgebleven lepel boter en de Worcestershire sauce door het mengsel en voeg wat peper en zout toe naar smaak.

    lekker spruitjes recept

4 Reacties

  1. 12 september 2014 om 19:46

    Ik kook ze zoals ik het van mijn moeder heb geleert, eerst aan de kook brengen, dan het water afgieten, koud water erop en wat suiker erbij dan zijn ze niet zo bitter en heb je minder last van opboeren later als je het hebt gegeten

  2. 7 september 2014 om 15:45

    Was er zelf al achter ja :) en ik moet zeggen, dit gerecht is goddelijk. Dank daarvoor!

  3. 6 september 2014 om 16:44

    Maar hoe lang moet je de spruitjes bakken dan?!

    • 7 september 2014 om 15:40

      Ha Jan, na de laatste stap het geheel een paar minuten doorroeren is voldoende. Succes en eet smakelijk!

Reageer op dit artikel

raw lasagne recept
Rijke raw lasagne

Houd je van een uitdaging? Dit is er één! Deze raw lasagne is een super gezond voorgerecht, maar ik moet...