• 24mrt

    Sissende steak met hoisingarnalen en noedels

    Een spannende combinatie uit het boek van Jamie Oliver 15 minuten die ik van de week heb uitgeprobeerd. En ik moet zeggen het is een heerlijk recept. Het is mij helaas niet gelukt om het in 15 minuten op tafel te zetten maar voor zo’n lekker, gezond en voedzaam gerecht vind ik dat niet zo erg. Veel groente erin, garnalen (waar ik gek op ben) en een lekkere bite door de pinda’s en sesamzaad. Hier en daar heb ik wel wat geïmproviseerd met de ingrediënten omdat ik toch niet alles in huis had, maar het resultaat was erg smaakvol! Zorg er altijd voor dat je goed vlees hebt, bij voorkeur van een biologische slager. Je betaald dan misschien wel nèt iets meer, maar dat proef je!

    Voor 2-3 personen

    Ingrediënten noedels met hoisin garnalen

    • 2 el gepelde pinda’s
    • 2 el sesamzaad
    • 1 1/2 verse Spaanse peper
    • 1 stukje verse gember
    • 2 lente-uitjes
    • 1 bosje verse koriander
    • 4 nestjes eiernoedels
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 100 gr rauwe gepelde tijgergarnalen
    • 80 gr taugé
    • 4 el hoisinsaus
    • 2 el zoutarme sojasaus (ik heb gewone sojasaus gebruikt)
    • 2 limoenen
    • 1 krop Romaine sla (ik heb een kropsla gebruikt)
    • 4 radijsjes
    • 1 bakje tuinkers

    Wat heb je nodig voor de steak?

    • 2 entrecotes van 200 gr zonder vetrandjes
    • 1 el Chinees vijfkruidenpoeder
    • 2 el sesamolie
    • 250 gr oesterzwammen (ik heb kastanje champignons gebruikt)
    Groente voor de noedels met hoisin garnalen
    Entrecote

    Bereiding

    1. Rooster de pinda’s en de sesamzaad in een droge wok en schep je regelmatig om tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna apart in een bakje.
    2. Wrijf de entrecotes in met peper, zout en de Chinees vijfkruidenpoeder en bak ze in een pan met 1 el sesamolie. 1-3 minuten per kant, hangt ervan af hoe je je vlees het lekkerst vindt. Gooi na een aantal minuten de champignons erbij in de pan en bak ze mee tot ze mooi gekleurd zijn.
    3. Hak de Spaanse peper, gember, lente-uitjes en de helft van de koriander fijn. Als je een keukenmachine hebt kun je die ervoor gebruiken, maar met de hand kan natuurlijk ook.
    4. Vul een pan met kokend water en leg daar de noedels in met wat zout erbij.
    5. Roerbak de fijngehakte groente in een wok met 1 el sesamolie en de geperste knoflook ongeveer 1 minuut.
    6. Voeg dan de garnalen en de taugé toe, roerbak die ongeveer 1-2 minuten mee.
    7. Vervolgens doe je de hoisinsaus, sojasaus, het sap van 1 limoen en de rest van de koriander erbij en roer het goed door elkaar.
    8. Roer de uitgelekte noedels door de wokmix heen en voeg je wat peper en zout naar smaak toe.
    9. De sla, tuinkers, geroosterde pinda’s met sesamzaad en de radijsjes, kun je mooi garneren over het eten.
    10. Tot slot snijd je de entrecotes in mooie plakken en serveer het met de gebakken champignons en nog wat partjes limoen.

    Garnalen met hoisin saus

    Sissende steak van entrecote

    Sissende steak met hoisin garnalen

2 Reacties

  1. 16 september 2013 om 15:04

    voor hoeveel personen is dit?

    • 16 september 2013 om 15:08

      Hi Marc, wij hebben er met 2 personen van gegeten. Het was wel wat veel dus met 3 personen moet ook lukken, afhankelijk van hoe groot de eters zijn natuurlijk. Eet smakelijk!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
Yoghurt met blauwe bessen, lijnzaad, chai, kokos en walnoten
Lekker fris en gezond ontbijt met blauwe bessen

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt dat je spijsvertering weer op gang komt. Daarom is niet...

Sluiten