• 04Apr

    Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

    Eigenlijk zou je het deze tijd van het jaar wat warmer willen hebben maar aangezien dat niet het geval is had ik zin in stamppot. Een winterse maaltijd maar wel wat frisser dan gewoonlijk: paksoi stamppot met ketjap gehaktballen. Door de paksoi wordt het lekker knapperig en fris en de ketjap gehaktballen vind ik zelf de lekkerste die er zijn. Het is snel en makkelijk te maken, wat ook fijn is na een lange dag werken. Ik hoop wel dat dit de laatste stamppot is die ik maak dit seizoen… op naar mooier weer!

    Wat heb je nodig:

    Gehaktballetjes met ketjap

    • 500 gr biologisch gehakt (half om half of runder, wat je lekkerder vindt)
    • 3 el ketjap
    • 1 el worcestersaus
    • 1 ei
    • 4 el kruidenpaneermeel
    • 2 tl sambal
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 1 tl Italiaanse kruiden
    • 1 tl chilipoeder
    • peper en zout

    Gehakt kruiden

    Paksoi

    Paksoi stamppot

    • 750 gr kruimige aardappelen
    • 1 paksoi
    • 1 el sambal
    • 1 bakje biologische spekjes
    Paksoi snijden
    Gehaktballen maken

    Bereiding

    1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en wat zout
    2. Kruid het gehakt met alle ingredi├źnten en meng goed door elkaar
    3. Draai 4 grote of 8 kleine gehaktballen van het gekruide gehakt
    4. Zet een hapjespan op het vuur met wat biologische bakboter erin, als de boter goed lichtbruin is leg je de gehaktballen in de pan
    5. Draai ze regelmatig om tot ze rondom gekleurd zijn, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan
    6. Zet een andere pan (koekenpan) op het vuur en bak daar de spekjes in
    7. Snijd de paksoi fijn
    8. Als de aardappelen goed zijn haal je ze van het vuur en stamp je ze tot het een mooie puree wordt
    9. Voeg 1 el sambal, gebakken spekjes en de gesneden paksoi toe en roer alles goed door elkaar, voeg wat zout naar smaak toe
    10. Dan kun je de gehaktballen van het vuur halen en de stamppot en gehaktballen over de borden verdelen
    11. Voor de jus doe je wat water in de pan waar je de gehaktballen in gebakken hebt en dan krijg je een gezonde en lekkere vleesjus

    Gehaktballen bakken

    Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

4 Reacties

  1. 11 augustus 2014 om 18:07

    Wat een geweldig gerecht. Vol van smaak.. perfecte ballen en paksoi heerlijk knapperig.

    • 13 augustus 2014 om 10:12

      Wat leuk om te horen Chantal! De paksoi geeft inderdaad een lekker knapperige bite :)

  2. 29 april 2014 om 17:44

    Net gemaakt en gegeten: heeeeerlijk!

Reageer op dit artikel

Sissende steak met hoisin-garnalen
Sissende steak met hoisingarnalen en noedels

Een spannende combinatie uit het boek van Jamie Oliver 15 minuten die ik van de week heb uitgeprobeerd. En ik...