• 19feb

    Mooie amandel biscotti’s met chocolade

    Als je een keer in Italië bent geweest heb je ze vast wel eens naast een kopje espresso zien liggen; de biscotti’s. Oftewel, lekker knapperige amandelkoekjes. Lekker voor bij de espresso, of bij een kopje groene thee. Omdat we zelf wel van koekjes (en Italiaans eten) houden, werd het eens tijd om ze zelf te maken. Je kunt er ook glutenvrije koekjes van maken mocht je dat willen..

    glutenvrije biscottis ingredienten

    +/- 20 glutenvrije koekjes

    Ingrediënten

    • 1 cup amandelmeel
    • 1,5 cup gluten vrije meel of speltmeel als je wel tegen gluten kunt
    • 1 tl bakpoeder
    • 2 el ahorn (maple) siroop
    • 1 tl vanille of amandel extract
    • 2 grote eieren
    • 2 el kokosolie
    • pure biologische chocolade
    • stuk of 12 amandelen

    glutenvrije biscottis ingredienten

    glutenvrije biscottis ingredienten

    glutenvrije biscottis maken

    glutenvrije biscottis maken

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
    2. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en zet opzij.
    3. Meng in een middelgrote kom de ahornsiroop, vanille of amandel extract, eieren en kokosolie goed door elkaar.
    4. Voeg dan de amandelmeel, glutenvrije meel en bakpoeder toe en roer goed door elkaar tot je een soort cookie dough krijgt, alleen niet zo plakkerig. Gebruik je handen zodat je het kunt kneden.
    5. Breek het deeg door midden, maak er twee grote repen van en leg die op de bakplaat.
    6. Bak de repen ongeveer 25 minuten en laat ze dan afkoelen voor ongeveer 10 minuten.
    7. Snijd dan de repen in kleine repen (over de breedte, niet de lengte) ik haalde 10 repen uit elke reep.
    8. Verspreid de repen op de bakplaat en zet nu 20 minuten in de oven, wel even omdraaien na 10 minuten.
    9. Laat de chocolade au bain marie smelten en doe de amandelen even door de vijzel, zodat je kleine stukjes hebt.
    10. Doop de biscotti in de chocolade of bestrijk ze met een lepel chocolade en strooi daarna de stukjes amandel erover.

    glutenvrije biscottis maken

    glutenvrije biscottis

2 Reacties

  1. 26 februari 2014 om 17:05

    Heerlijk recept, heerlijke site! Een vraagje…waar koop je vanille/amandelextract? En is vanillepoeder ook voldoende voor de smaak?
    Groetjes!

    • 27 februari 2014 om 17:29

      De smaak van vanille extract is wel iets anders dan de poeder die je waarschijnlijk gewent bent Femke maar je kunt het natuurlijk gewoon proberen :) Vanille extract kun je heel makkelijk zelf maken als je een vanillestokje in een glazen flesje gevuld met wodka bewaart. Hoe langer je dit laat trekken, des te donkerder het extract wordt. Online bestellen is misschien wel het makkelijkst. Bijvoorbeeld hier of hier. Let op: bij Albert Heijn verkopen ze ook vanille essence. Dit is niet hetzelfde!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
gezonde chocoladekoekjes
Gezonde chocoladekoekjes

Wie kent ze nou niet, de chocolate chip cookies. Botervet, volgestampt met suiker maar het pak gaat vaak toch in...

Sluiten