• 18Aug

    Liefdevolle lasagne zonder pasta

    Dat ik van Italiaans eten houd is geen geheim, het enige lastige met Italiaans eten is dat ik pasta niet zo goed kan verdragen. Volkoren gaat me al beter af maar een recept zonder is nog beter. Deze gezonde lasagne zonder pasta is echt een aanrader! In plaats van de pasta bladeren gebruik ik gegrilde aubergine zodat je wel een goede bite krijgt. Erg lekker voor om een brakke zondag… Ik kijk uit naar jullie bevinding met de aubergine!

    lasagne zonder pasta met aubergine

    Wat heb je nodig:

    • 450 gram biologisch rundergehakt
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 ui
    • 1 tl olijfolie
    • Zout en peper
    • Italiaanse kruiden
    • 750 gram biologische blokjes tomaat
    • 2 tl fijn gesneden basilicum
    • 2 middelgrote aubergines
    • 425 gram ricotta
    • 375 gram mozzarella
    • 60 gram geraspte parmezaan
    • 1 ei

    gegrillde aubergines

    lasagne gehakt

    lasagne gehakt aubergines

    lasagne gehakt aubergine

    lasagne gehakt aubergine

    Bereiding:

    1. Verhit een hapjespan met wat olie en rul daar de gehakt in.
    2. Breng op smaak met wat peper en zout, als het gehakt mooi bruin gekleurd is laat je het uitlekken op een bord.
    3. Snipper een uitje en fruit dan aan is de hapjespan (zonder de gehakt) en pers de knoflook er boven uit.
    4. Doe dan het gehakt terug in de pan en voeg de tomatenblokjes, basilicum, Italiaanse kruiden, zout en peper toe.
    5. Laat ongeveer 30-40 minuten zachtjes opstaan toe de saus mooi ingedikt is.
    6. Ondertussen snijd je de aubergine in dunne plakjes, strooi er wat zout overheen en laat even staan. (het zout trekt dan het meeste vocht uit de aubergine waardoor je meer bite krijgt)
    7. Daarna gril je ze stuk voor stuk in de grillpan, ongeveer 1-2 minuten per kant.
    8. Verwarm de over op 175 graden.
    9. Mix de ricotta, ei en parmezaan in een schaal tot het een egale massa is geworden.
    10. Dan pak je een ovenschaal en ga je laagje voor laagje te werk.
    11. Begin met een laag gehaktsaus, dan een laag met de gegrilde aubergine, dan een laagje van de ricotta, parmezaan mix en dan de mozzarella in plakjes erop.
    12. Zo ga je door tot de ingrediënten op zijn en eindig dan met een laag gehaktsaus getopt met mozzarella en wat peper en zout.
    13. Dek je lasagne af met folie en zet het in de oven voor 45 minuten.
    14. Haal het folie van de lasagne af en zet het nog voor 15 minuten in de oven, dan even 5-10 minuten wachten met serveren zodat het niet te heet is.

    lasagne zonder pasta met aubergine

    glutenvrije lasagne

2 Reacties

  1. 9 december 2014 om 09:18

    Heel erg lekker recept, geprobeerd in oktober er lekker bevonden door iedereen! Dit weekend maak ik dit recept terug klaar voor mijn verjaardagsetentje. Zal geslaagd zijn! Bedankt :-)

Reageer op dit artikel

falafel
Frisse falafel

Heerlijke falafel met een fris sausje om alvast in de vakantiesfeer te komen! Kikkererwten zijn erg geschikt wanneer je gezond...