• 09Nov

    Knolselderijsoep met een kick

    Knolselderijsoep! Soep vind ik sowieso heerlijk. Altijd makkelijk en snel op tafel. Als er veel mensen komen eten dan is een lekkere soep ook nooit mis en als er niet veel mensen komen eten, heb je voor meerdere dagen een smakelijke soep. Maak er een vitello tonnato of een andere salade bij, een lekkere broodje met dips kan natuurlijk ook. Moet je van de restjes groente in je koelkast af? Maak er een soep van. Mogelijkheden te over! Gisteren zag ik een knolselderij liggen en ik wist even niet meer wat ik daar mee had bedacht om te maken. Het was koud, regenachtig en guur dus ik dacht: soep. En dat is een heerlijke knolselderij soep geworden met een zoutje.

    Wat heb je nodig voor de knolselderij soep

    • 1 knolselderij
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 chili peper
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 goede chorizo of spekjes kunnen ook
    • 1 tl kokosolie

    Bereiding

    1. Snipper de ui, de knoflook en de chili peper
    2. Verwarm een soeppan op het vuur met wat kokosolie of olijfolie
    3. Fruit daar de ui en de knoflook in
    4. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes (wel even de schil eraf natuurlijk)
    5. Voeg de knolselderij en de chili peper toe en bak even kort mee
    6. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat opstaan tot de knolselderij gaar is
    7. Snijd ondertussen de chorizo in partjes en bak die krokant in een pannetje
    8. Pak een staafmixer of de keukenmachine en pureer daar de soep mee
    9. Strooi van chorizo over de soep en genieten maar!

Reageer op dit artikel

schär wrap met gerookte zalm
Eetdagboek van een werkweek

Soms heb je wat minder tijd om van alles een post te maken, maar wel zoveel lekkere dingen gemaakt en...