• 30sep

    Indonesische saté met satésaus

    Er gaat niets boven een heerlijke kipsaté met satésaus, als die goed bereid is tenminste! De satésaus is ook heel belangrijk, ik heb al eerder een recept voor pindasaus geplaatst, maar deze is Indonesisch dus net weer met een ander smaakje. Maak je vrienden, familie of andere eeters blij met dit heerlijke recept. Er zit natuurlijk een EerlijkerEten sausje overheen met de rauwe pindakaas, kokosolie en palmsuiker, maar ik beloof je, het doet niks af aan de smaak! Plus het is makkelijker dan je zou denken, zelfs Teun heeft dit zonder problemen gemaakt ;)

    Wat heb je nodig

    Saté

    • 500 gr biologische kipfilet
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 100 ml ketjap manis
    • kokosolie voor in te bakken

    Satésaus

    • 50 gr roomboter
    • 4 el ketjap manis
    • 2 el citroensap
    • 2 el rauwe pindakaas
    • 1 tl palmsuiker

    Voor erbij

    • wokgroente naar smaak
    • zilvervliesrijst

    Bereiding

    1. Snijd de ui fijn
    2. Verhit een pan met kokosolie en bak daar het uitje in
    3. Gebruik de helft van de uitjes en maal die fijn in de vijzel (de andere helft gebruik je voor de satésaus)
    4. Snijd de kipfilet in blokjes en doe die vervolgens in een kom samen met de gevijzelde uitjes en de ketjap
    5. Roer goed door en laat het staan om te marineren
    6. Pel de knoflook en maal die ook fijn in de vijzel
    7. Verhit een pan met kokosolie en bak daar de knoflook kort in aan
    8. Voeg de helft van de knoflook toe aan de kip met marinade, het lekkerste is het als je het 2 uur laat marineren
    9. Rijg het vlees aan satéprikkers en verhit weer een pan met kokosolie of als het lekker weer is kun je ze ook op de BBQ bereiden, regelmatig keren
    10. Kook de rijst en wok de groente
    11. Dan ga je de satésaus maken, gebruik de overgebleven marinade samen met de roomboter voor de basis
    12. Zet een steelpannetje op en roer de boter en de marinade goed door elkaar
    13. Voeg de ui en de knoflook toe samen met de ketjap, citroensap, zout en chilipeper
    14. Roer goed door en voeg dan de pindakaas toe en laat het ongeveer 2 minuten sudderen, wel goed blijven roeren
    15. Maak een bord op met wat rijst, gewokte groente, de saté en schenk daar de heerlijke satésaus overheen

    recept sate indonesisch

    sate recept indonesisch

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
pompoencake recept
Prettige pompoencake

Er ligt al een tijdje een pompoen in mijn fruitschaal op mij te wachten om een gezonde pompoencake mee te...

Sluiten