s
hummus zelf maken

Home-made hummus

Zelfgemaakte hummus, h-eerlijk! Een echte aanrader als je iets lekkers gezonds op tafel wilt zetten. En nog super makkelijk te maken ook, als je een blender in je bezit hebt tenminste :) Door de relatief lage hoeveelheid calorieën is de kikkererwt goed voor mensen die op hun lijn willen letten. Door de grote hoeveelheid mineralen, vitaminen en vezels in de kikkererwten krijg je genoeg voedingsstoffen binnen. Plus dat je er een lekker vol gevoel door krijgt waardoor je minder snel gaat snoepen.

kikkererwten

Wat heb je nodig:

  • 570 gr biologische kikkererwten
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 1 el biologische Griekse yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl verse peterselie
  • 2 el sesamzaad
  • Zout en peper

hummus bereiding

hummus in blender

Bereiding:

  1. Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart
  2. Pureer de rest van de kikkererwten met wat vocht, het citroensap, peterselie, sesamzaad, de tahin, 2 tenen geperste knoflook, 1 tl zout en peper, tot een gladde massa in de blender
  3. Proef of de hummus op smaak is, voeg anders nog wat paprikapoeder, peper en zout toe
  4. Schep de hummus in een schaaltje en maak het mooi plat met de bolle kant van een lepel
  5. Strooi dan wat olijfolie, peterselie en paprikapoeder er overheen en klaar!

hummus recept

hummus zelf maken

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 2

  • Patrick
    25 februari 2014

    In de eerste stap staat: “Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart”… Vervolgens staat echter nergens wat je met die 2 el kikkererwten nog doet? Gooi je die weg, is dat “garnering” of gaat he om het vocht ipv de kikkererwten?

Post a Comment

Lees vorig bericht:
romige bloemkoolpuree
Romige bloemkoolpuree

[info]Dit is een ingezonden recept door Ayla. Wil jij ook dat je recept op EerlijkerEten.nl komt te staan? Klik dan...

Sluiten