• 02Jul

    Hoteldebotel op hotwings van de barbecue

    Zo, het barbecue seizoen is nu echt van start gegaan! Zodra de thermometer zo ergens tussen 25 en 30 graden aangeeft, gaat in heel Nederland de barbecue aan, zo lijkt het wel. Een van de meest voorkomende stukjes vlees op de barbecue is toch wel kip. Kip op de barbecue is eenvoudig, maar je kunt er toch een hoop fout aan doen. De keuze is ook groot, hele kip, kippendijen, kippenbouten, drumsticks, pootjes en vleugeltjes, waarvan de laatst genoemde onze favoriet is. Een groot voordeel van kippenvleugeltjes op de barbecue is dat het geen grote stukken vlees bevat, waardoor het wat sneller gaart. Je kunt natuurlijk gemarineerde hotwings kopen voor op de barbecue, maar dat is ontzettend zonde van je geld en van de smaak. Er zit vaak onnodig veel zout in de marinades.

    Het beste kun je de kip natuurlijk zelf marineren en vervolgens glaceren met je favoriete barbecuesaus. Vooral het glaceren maakt het eindresultaat tot hotwings waar je je vingers bij af likt!

    Hotwings op de barbecue

    Voor 4 personen

    • 2 kilo biologische kippenvleugels
    • scheut olijfolie
    • 4 tl kip kruiden (komijn, knoflookpoeder, paprika, koriander, chili, kurkuma, zwarte peper, kaneel, kerrie massala en nootmuskaat)
    • 4 tl chilipoeder
    • 2 tl rozemarijn
    • peper
    • verse tijm (of een kwast)
    • barbecuesaus (naar keuze)

    recept chickenwings barbecue

    barbecue recept kip tijm kwast

    chickenwings barbecue recept spicy

    Bereiding

    1. Steek de barbecue aan (Hoe steek ik een barbecue aan?)
    2. Gooi alle vleugeltjes in een grote kom
    3. Voeg een flinke scheut olijfolie toe
    4. Meng de olijfolie goed met de vleugels
    5. Voeg stuk voor stuk de kruiden toe en blijf goed mengen (met twee handen)
    6. Zet de gemarineerde kip terug in de koelkast en wacht tot de barbecue goed heet is
    7. Leg de kippenvleugeltjes netjes naast elkaar op het rooster
    8. Voorkom aanbranden en keer de vleugels regelmatig
    9. Zodra de kip bijna gaar is, pak je een kommetje en vul deze met je favoriete barbecuesaus
    10. Maak van de verse tijm een kwast. Dit doe je door een flinke bos bij elkaar te binden met een elastiekje. Snijd het uiteinde recht af met een mes zodat het een mooie, strakke kwast wordt.
    11. Besmeer de vleugeltjes met de barbecuesaus en laat even doorgaren
    12. Keer om en bestrijk de andere kant
    13. Even doorgaren en smullen maar!

    hotwings barbecue recept

Reageer op dit artikel

paprika bbq recept
Fill & grill chilli cheese paprika’s

Another BBQ sidedish! Deze keer gaan we voor de gevulde chili kaas paprika's! Een heerlijke en snelle sidedish waar je...