• 17Okt

    Hollandse vegan stampot

    Het is weer klaar voor Hollandse glorie; de stampot! Heerlijk, een vullende en verwarmende maaltijd. Vaak wordt de stampot natuurlijk gemaakt met een rookworst, gehaktballen, spekjes of ander vlees. Wat nu als je geen vlees wilt eten of zelfs vegan bent? Geen zorgen want dit recept doet niks af aan de traditionele stampot, maar is wel 100% vegan. Deze Hollandse vegan stampot kun je bereiden met groente naar eigen keuze, wij hebben voor andijvie gekozen, maar paksoi, spinazie of pastinaak zijn ook erg lekker.

    Wat heb je nodig voor de vegan stampot

    Voor 3-4 personen

    • 500 gr stampot aardappelen
    • 400 gr andijvie
    • 125 gr vegan spekjes
    • 2 tl sambal
    • 200 ml amandelmelk
    • peper en zout naar smaak
    • 2 el kokosolie

    Vegan stamppot

    Bereiding

    1. Schil en kook de aardappelen
    2. Bak ondertussen de vegan spekjes in een pan met wat kokosolie
    3. Giet de aardappelen af en schenk de amandelmelk erbij en stamp erop los
    4. Voeg de sambal, peper en zout toe en roer goed door
    5. Vervolgens voeg je de spekjes toe en eventueel nog wat kokosolie
    6. Proef of de stampot goed op smaak is anders voeg je er nog wat kruiden naar smaak aan toe en geniet

    Tip: Het is Hollandse week bij de Lidl dus slag je Hollandse slag!

Reageer op dit artikel

vegan gehaktballen recept
Vegan gehaktballen

Een broodje bal, maar dan natuurlijk wel een vegan bal! Echt een aanrader, lekker, vullend en vol met groente. Maak...