• 29Okt

    Halloween pompoensoep

    Donderdag 31 oktober is het weer zover; Halloween! In Nederland wordt Halloween niet zo uitbundig gevierd als in bijvoorbeeld Amerika, toch zijn er genoeg bedrijven die hierop inspelen met bijvoorbeeld Fright Nights. Het leukste aan Halloween zijn natuurlijk de pompoenen, die deze tijd van het jaar volop geoogst worden. Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen, vandaag maken we pompoensoep! Boordevol groenten om een goede weerstand op te bouwen tegen het koude winterweer dat voor de deur staat. Voor dit recept gebruiken we een flespompoen maar je kunt natuurlijk ook gewoon de bekende Halloween pompoen gebruiken. Happy Halloween!

    pompoensoep ingredienten

    Voor 12 koppen soep

    Wat heb je nodig:

    • 1 el kokosolie
    • pompoen van circa 1 kg.
    • 1 grote ui
    • 1 kleine winterpeen
    • 1 kleine prei
    • 1 gele of rode paprika
    • 1 rode peper
    • 1 stukje gember
    • 1 liter biologische groente- of kippebouillon
    • peper en zout
    • Handjevol koriander
    • Handjevol pijnboompitten

    Benodigdheden:

    pompoen

    pompoensoep groenten

    pompoensoep bereiding

    Bereiding:

    1. Maak de pompoen goed schoon met lauw water
    2. Snijd de pompoen in stukken (Als je een normale pompoen gebruikt is het handig om die eerst 15 minuten in kokend water te zetten zodat je de pompoen makkelijker kunt snijden) en als je een flespompoen gebruikt snijd dan de schil van de pompoen af.
    3. Snijd de ui, winterpeen, prei, rode paprika, rode peper en gember allemaal fijn
    4. Zet een grote hapjespan of wok op het vuur met de kokosolie
    5. Fruit de ui tot deze glazig is
    6. Voeg alle groenten toe inclusief gember en rode peper en roer goed door
    7. Voeg als laatste de pompoenstukken toe en wok ongeveer 4 minuten door
    8. Maak ondertussen de bouillon warm, voeg de gewokte groente toe en laat 20 minuten zacht koken.
    9. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen
    10. Doe alles in een keukenmachine of blender en pureer tot het een gladde soep is geworden
    11. Zet de soep nog even op het vuur tot het weer goed warm is
    12. Als je de soep te dik vindt kun je altijd nog wat water of bouillon toevoegen
    13. Voeg naar smaak versgemalen peper en zeezout toe
    14. Bak de pijnboompitten kort aan
    15. Schep op diepe soepborden en garneer met wat fijn gesneden peterselie of koriander en de pijnboompitten en eet smakelijk!

    pompoensoep recept

    pompoensoep halloween

    Tip: Wil je echt in de Halloween sfeer komen? Maak dan met wat room een Halloween versiering in de soep!

4 Reacties

  1. 23 november 2014 om 18:06

    Wat een lekkere soep! Ik wou heel graag eens iets met pompoen maken, want dat had ik nog nooit gedaan.. Dat is deze soep geworden! Super! De Pijnboompitjes en peterselie maken hem helemaal af :)

  2. 8 september 2014 om 11:34

    Deze soep is zo lekker… Voor het thuisfront heb ik de soep al 4 x ” moeten” maken. AANRADER.
    wat wel lastig is, is dat je moet oppassen met de gember, er staat niet bij hoeveel/hoe groot een stukje is.
    Ik doe er zelf een halve duim in, qua stukje dan :)

    • 10 september 2014 om 09:29

      Hi Les, bedankt voor je berichtje en voor je toevoeging! Een halve duim is inderdaad voldoende :) Heb je de slasoep ook al geprobeerd?

Reageer op dit artikel

quinoa recept met gambas en broccoli
‘Cheesy’ quinoa recept met gamba’s en broccoli

De mogelijkheden van quinoa zijn eindeloos. Zo ook dit quinoa recept. De combinatie met kaas en gamba's is dan ook...