• 09Dec

    Groene spinazie sap en tapenade

    Je leest het goed, een groene spinazie sap én tapenade. Van de pulp van je juice kun je namelijk een heerlijke tapenade maken. Waarom weg gooien als je het kunt gebruiken en er iets heel lekkers van kunt maken? Om wat vitaminen aan te vullen in deze kou heb ik voor een spinazie sap gekozen. Een goede groentesap waarvan je de pulp dan weer kunt gebruiken voor een hartige tapenade.

    Voor de juice gebruik ik een ‘slowjuicer’. Door het speciale juice proces kun je hierin verschillende groente, waaronder bladgroente, goed verwerken tot een sap. Ideaal als je wilt zorgen dat je op een makkelijke en lekkere manier genoeg groente binnen krijgt. Slowjuicen is een uitstekende manier om alle vitaminen, mineralen en anti-oxidanten intact te houden.

    Weetje: Wil je je lichaam laten weten dat er ‘eten’ aan komt, kauw dan op je sap. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar doordat je kauwt geeft dat een seintje naar je maag dat er voedsel aan komt. Het zorgt ervoor dat je maag de suikers op een goede manier kan verwerken en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Mocht je kauwen op je sap niet heel fijn vinden, neem er dan een stukje losse groente, fruit of wat noten bij en kauw daar goed op voor je het sapje gaat drinken. One juice a day keeps the doctor away ;)

    Wat heb je nodig

    Voor de spinazie sap (1 flink glas)

    • 1/2 komkommer
    • 200 gr spinazie
    • handje vol basilicum
    • 1/2 citroen

    Voor de tapenade

    • pulp van de juice
    • 6-8 olijven
    • flinke scheut olijfolie
    • 30 gr parmezaan fijn geraspt
    • 5 zongedroogde tomaatjes

    Benodigdheden

    • 1 slowjuicer (ik gebruik de SuperJuicer die ik heel fijn vind werken)

    Bereiding

    1. Snijd de komkommer in stukjes, de spinazie in reepjes en schil de citroen
    2. Doe alles ingredienten om en om in de slowjuicer
    3. Schenk je groene juice in een glas en drink lekker op
    4. Daarna ga je aan de slag met het overgebleven pulp
    5. Schep dat in een schaaltje
    6. Hak de olijven en de zongedroogde tomaatjes fijn (en als je geen geraspte parmezaan hebt, rasp die dan ook)
    7. Meng de pulp met de olijven, zongedroogde tomaten, olijfolie, parmezaan en breng op smaak met wat peper en zout
    8. Pak wat toastjes, besmeer die met de tapenade en eet smakelijk!

    PS wil jij kans maken op deze SuperJuicer en ben jij enthousiast over mijn sapje en tapenade? Stem dan op mijn gerecht en wie weet heb jij binnenkort deze slowjuicer in je keuken staan!

    slowjuice greenjuice

    slowjuice tapenade

Reageer op dit artikel

kenwood healthy kalkoen pesto turkey
Healthy Kerst: kalkoenfilet gevuld met pesto en doperwten- muntpuree

De gezelligste tijd van het jaar staat voor de deur; de feestdagen! Die kan je natuurlijk niet zomaar aan je...