glutenvrije pizza tonijn wrap recept featured

Glutenvrije pizza wrap met tonijn

Glutenvrij eten?

We maken een glutenvrije pizza die ook nog eens gezonder is dan normaal… klinkt goed he? Even terug naar glutenvrij, waarom eten sommige mensen glutenvrij en wat is gluten precies? Gluten is de naam van een groep eiwitten dat zit in graansoorten zoals tarwe, gerst, spelt, rogge, kamut en triticale. Gluten zit ook in producten die zijn gemaakt van deze granen. Denk aan brood, crackers, pasta, pizza, paneermeel, koek, cake en taart. Soms is het ook gebruikt in producten waarvan je het niet direct verwacht, zoals in de ingrediënten van soepen, in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten, chips en bier. Als je geen gluten mag of wilt eten, of je krijgt visite van iemand die geen gluten eet, kijk dan heel goed op de verpakkingen.

Coeliakie

Waarom zou je geen gluten eten? Voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit is het belangrijk om glutenvrij te eten. Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie namelijk voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed doen. Deze beschadiging kan verschillende klachten veroorzaken, zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid en gewichtsverlies. Mensen met glutensensitiviteit hebben vaak klachten zoals buikpijn en vermoeidheid na het eten van graanproducten met gluten erin. Hoewel deze mensen geen aantoonbare coeliakie hebben, helpt glutenvrij eten wel tegen de klachten.

Glutenvrije pizza

Het klinkt nu misschien heel lastig om glutenvrij te eten, maar dat valt best mee. Zelf ben ik ook gevoelig voor gluten zoals jullie misschien wel al weten, dus op mijn blog staan vrij veel glutenvrije recepten. Nu ben ik natuurlijk een foodie (met een achtergrond in de voeding) die veel tijd in de keuken doorbrengt, maar er zijn ook merken zoals Schär op de markt, die het voor iedereen gemakkelijk maakt. Schär is een merk met een mooi assortiment aan glutenvrije producten, van brood en koekjes tot aan diepvries pizza’s. Voor ieder wat wils dus. Ik ben aan de slag gegaan met hun glutenvrije wraps om jullie te laten zien hoe makkelijk je een heerlijke glutenvrije tonijn pizza van wraps maakt ;) Ik ben blij verrast, dit ga ik vaker maken!

gezonde pizza tonijn schar wrap

Wat heb je nodig voor de glutenvrije pizza wrap met tonijn

  • 2 Schär wraps
  • 1 blikje duurzame tonijn
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 el zongedroogde tomaten tapenade
  • Handje zwarte olijven
  • Geraspte kaas naar smaak of mozzarella
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Chili vlokken

pizza wrap tonijn zongedroogdetomaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of zet een koekenpan op een laag vuur (ik ging voor de koekenpan)
  2. Snijd de ui in ringen, de tomaat en olijven in dunne plakjes
  3. Leg de wrap in een pan (als je er twee maakt dan gebruik je twee pannen zodat het wel tegelijk klaar is)
  4. Bak hem licht goudbruin aan een kant, draai om en dan gaat de pizzapret beginnen
  5. Smeer de wrap in met de zongedroogde tomaten tapenade
  6. Bekleed de wrap daarna naar eigen keuze, ik heb eerst de kaas, daarna de tonijn, ui, tomaat, olijven en kruiden gedaan
  7. Zet de deksel op de pan en wacht tot de kaas mooi gesmolten is (let wel op dat je het vuur laag hebt staan)
  8. Je kunt de wrap nog toppen met rucola en daarna is het aanvallen en genieten!

glutenvrije pizza recept tonijn wrap schar

pizza glutenvrij recept tonijn wrap schar

Meer recepten vind je terug op de actiepagina van Schär.

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

Lees vorig bericht:
olijven focaccia recept
Fabulous focaccia met olijven, rozemarijn en zeezout

Door de mega smaakexplosie garnalen cocktail met zongedroogde tomaten focaccia van vorige week heb ik inspiratie opgedaan om andere smaken...

Sluiten