• 01okt

    Glutenvrije crackers met vegan cream cheese spread


    Vegan cream cheese is heel makkelijk te maken en het verschilt echt niet veel van de non-vegan variant qua smaak. Het leuke vind ik is dat je zoveel verschillende varianten kunt maken. Deze keer heb ik gekozen voor herbs en roze peper, maar je kunt ook gaan voor knoflook en herbs, aardbeien, jalapeños, chilipepers en ga zo maar door.

    Oké, dan heb je nu heerlijke vegan cream cheese, waar ga je dat op smeren? Ook daar kun je helemaal losgaan, van komkommerschijfjes tot heerlijke glutenvrije crackers. Ik gebruik de gluten- en lactosevrije crackers van Schär, de volkoren variant (Knusperbrot Dunkel). Lekker luchtig en knapperig, mijn favoriet.

    Wat heb je nodig voor de glutenvrije crackers met vegan cream cheese

    • 100 gr rauwe cashewnoten
    • 2 tl nutritional yeast
    • (roze) peper naar smaak
    • 1/2 tl uienpoeder
    • zout naar smaak
    • 1/2 citroen
    • handjevol verse bieslook
    • 1/2 tl paprikapoeder
    • Volkoren Knusperbrot Dunkel crackers van Schär 

    Bereiding

    1. Doe de cashewnoten in een kom met water en laat staan voor 4-8 uur
    2. Doe vervolgens alle ingrediënten op de bieslook en de crackers na in een blender
    3. Proef of het naar je smaak is en voeg anders nog meer kruiden toe
    4. Snijd de verse bieslook fijn en roer door de cream cheese heen
    5. Zet de cream cheese afgedekt in de koelkast om wat op te laten stijven
    6. Smeer de cream cheese op de crackers en top af met nog wat verse bieslook en roze peper

    vegan creamcheese

    vegan cream cheese

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
vegan stamppot
Zoete aardappel stamppot

Wat eten we vanavond? Stamppot! De klassiekers zijn natuurlijk wel die met andijvie, boerenkool en met een oude vertrouwde rookworst. In...

Sluiten