• 13jan

    Glutenvrije brownie cherry-choco

    Brownies, yumm heerlijk vinden we die! Gezond is meestal anders, maar soms mag je ook gewoon iets waar je heel veel zin in hebt natuurlijk. Vandaag hebben wij een iets gezondere versie van de brownie gemaakt en wel met kersen. Kersen en pure chocolade gaat heel goed samen, dat zuur/zoete van de kers en de volle chocolade smaak is een feestje samen. In plaats van suiker hebben we kokosbloesem suiker gebruikt en we hebben er geen meel in gedaan. En dat resulteerde in een smaakvolle glutenvrije kersen chocolade brownie! Echt de moeite waard want we kunnen er niet vanaf blijven….

    Wat heb je nodig voor de glutenvrije brownie

    • 85 gr pure of rauwe chocolade
    • 2 el kokosolie
    • 1,5 el maizena
    • 1 groot biologisch ei
    • 2 el rauwe cacao poeder
    • 4 el kokosbloesemsuiker of palmsuiker
    • 1 tl vanille extract
    • 1/4 tl himalaya zout
    • handje vol bevroren kersen

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie en roer tot het een geheel is geworden
    3. Doe het ei samen met de suiker en de vanille in een beslagkom en mix met de handmixer ongeveer 2 minuten op de hoogste stand door
    4. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het weer goed door
    5. Daarna doe je de cacaopoeder, maizena en zout erdoor, weer even mixen tot het een mooi dik beslag is geworden
    6. Roer de kersen er nog doorheen en pak een kleine ovenschaal
    7. Bedek de ovenschaal met folie of bakpapier
    8. Zet de kersen brownie voor ongeveer 25-30 minuten in de oven
    9. Laat goed afkoelen en geniet!

    brownie glutenvrij recept

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
recept couscous
4 granen couscous met pompoen

Een nieuwe frisse start van 2016, die moeten we natuurlijk beginnen met een gezonde en heerlijke maaltijd! Met de granen...

Sluiten