• 31Dec

    Glutenvrije appelbeignets

    Op de valreep het laatste recept van 2013 en hoe kan het ook anders; glutenvrije appelbeignets! Een makkelijk maar oh zo lekker Oud en Nieuw hapje. Geen zin om lang in de keuken te staan maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Appelbeignets vinden we net wat lekkerder dan oliebollen. We hebben ze gemaakt met een klein beetje rietsuiker, want vanavond mag dat best ;)

    We wensen iedereen een mooi uiteinde en alvast een gezond 2014!

    Glutenvrije appelbeignets voor 8 personen

    Wat heb je nodig:

    • 2 grote biologische appels (friszure appels zoals bijvoorbeeld Elstar)
    • 1 el rietsuiker
    • 1 tl kaneel
    • 50 gram rijstebloem of glutenvrij meel
    • 25 gram boekweitmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 tl himalaya zout
    • 100 ml water
    • Biologische olie
    • Poedersuiker

    Bereiding:

    1. Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
    2. Snijd iedere appel in 4 a 5 mooie plakken.
    3. Meng de suiker met de kaneel en strooi het over de plakken appel heen.
    4. Meng de rijstebloem of glutenvrij meel,  boekweitmeel, zout en het bakpoeder in een kom.
    5. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer dit tot een glad beslag.
    6. Verhit de olie in een pan tot ongeveer 180 graden.
    7. Haal de plakken appel door het beslag en bak ze in de olie gaar tot ze mooi goudbruin zijn.
    8. Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
    9. Strooi wat poedersuiker over de appelbeignets naar smaak (dat mag best met Oud en Nieuw) en geniet evan!

    glutenvrije appelbeignets recept

Reageer op dit artikel

gezonde chocoladecake recept
Chunky chocolade pompoencake

Zo, de kerstdiners zitten er weer op. Veel mensen houden een zogenaamde balansdag na kerst. Maar dat betekent natuurlijk niet...