• 18feb

    Gezonde patat van knolselderij

    Lekker, patat! Wacht even, van knolselderij? Dat zorgt vaak voor vieze gezichten, totdat je het proeft. Deze zelfgemaakte patat zijn niet alleen veel gezonder maar door de knapperige korstje ook veel lekkerder. Ze zijn iets minder knapperig dan patat van de snackbar maar hebben een heerlijke warme structuur. Wat zeezout erover heen en je hebt gezonde patat. Wat is nu lekkerder dan een bak patat weg te werken zonder dat je je erna schuldig voelt. Geen frituurvet en geen aardappelpoeder dat voor echte aardappels door zou moeten gaan, maar alleen maar natuurlijke producten.

    Ingrediënten

    • 500 g knolselderij
    • 4 el olijfolie
    • 2 el gemalen komijnzaad
    • 2 el zout
    • 2 tenen geperste knoflook
    • 4 takjes tijm

    Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grill aan. Breng in een pan water aan de kook en snij de knolselderij in dikke plakken en vervolgens in lange reepjes. Kook de knolselderijpatat in 3-5 minuten wat zachter. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

    Maak intussen de coating voor de patat:

    Roer de resterende ingrediënten in een grote schaal tot een dikke, kleverige pasta. Schep de knolselderijpatat voorzichtig om met de pasta tot alle patat er helemaal mee bedekt is. Leg een paar lagen bakpapier op de bakplaat en verdeel de patat erover. Zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Rooster de patat in 30 minuten bruin en gaar. Draai ze halverwege wel een keer om en daar heb je je gezonde patat!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
Quinoa
Superfood: Quinoa

Quinoa was het hoofdvoedsel van de Inca's. En dat was niet voor niets. Het is waarschijnlijk het beste voedsel dat...

Sluiten