• 16Dec

    Rijke raw lasagne

    Houd je van een uitdaging? Dit is er één! Deze raw lasagne is een super gezond voorgerecht, maar ik moet wel eerlijk zijn.. Hier moet je iets meer voor kunnen dan alleen een ei bakken ;) Het is niet lastig, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Als uitkomst heb je dan wel een origineel en waanzinnig lekker, gezond voorgerecht. Je zult er veel mensen mee verassen en oja, die tomaten saus vind ik persoonlijk echt heel lekker, dus die kun je vaker gebruiken!

    lasagne met courgette

    walnoten en spinazie

    dadels en tomaten

    Voor 8 personen

    Wat heb je nodig:

    • 2 grote courgettes

    Kruiden ricotta

    • 100 gr raw cashew noten
    • 60 ml water
    • 1 tl geraspte parmezaan
    • 1 tl verse citroensap
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 tl gedroogde peterselie
    • 1/4 tl tijm
    • Peper en zout

    Tomaten saus

    • 50 gram zongedroogde tomaten
    • 2 grote dadels, ontpit
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 tomaten
    • 60 ml olijfolie
    • 2 tl gedroogde peteselie
    • 2 tl gedroogde basilicum
    • 1/2 tl tijm
    • 1/2 tl rozemarijn
    • Peper en zout

    Spinazie pesto

    • 100 gram spinazie
    • 1 bosje verse basilicum
    • 120 ml olijfolie
    • 150 gr raw walnoten
    • 1 tl verse citroen sap
    • 2 teentjes knoflook

    Gemarineerde champignons

    • 1 bakje champignons
    • 60 ml olijfolie
    • 1 tl gedroogde peterselie
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 1 tl himalaya zout

    Benodigdheden

    Ovenschaal en blender of keukenmachine

    raw lasagne bereiding

    rawlasagne mengsel

    rawlasagne champignons

    raw lasagne recept

    Bereiding:

    1. Om de kruiden ricotta te maken moet je eerst de cashew noten een paar uur in water laten weken
    2. Dan doe je de cashewnoten, water, parmezaan, citroensap, knoflook en kruiden in de keukenmachine tot het een gladde massa is geworden
    3. Schep in een bakje en zet opzij
    4. Maak de keukenmachine schoon
    5. Doe dan de zongedroogde tomaten, dadels, knoflook, tomaten, olijfolie en kruiden in de keukenmachine tot ook dit een gladde massa is geworden
    6. Schep weer in een bakje en zet opzij
    7. Maak de keukenmachine schoon en op naar de spinazie pesto
    8. Doe de spinazie, basilicum, olijfolie, walnoten, citroensap en knoflook weer in de keukemachine tot het een mooie pesto is geworden
    9. Snijd dan de champignon in dunne plakjes en leg ze in een platte schaal en doe daar de olijfolie en kruiden overheen, even goed doorroeren
    10. Snijd de courgette in dunne plakken en smeer in met wat olijfolie
    11. Pak de ovenschaal en begin de lagen op te bouwen: eerst een laag van de courgette plakken, dan een dunne laag tomaten saus, een laagje kruiden ricotta,  een laagje spinazie pesto en dan top je met de gemarineerde champignons
    12. Herhaal tot de lasagne af is, voeg nog wat peper en zout toe naar eigen smaak
    13. Plaats in de koelkast tot je het gaat serveren
    14. Snijd de lasagne voor het opdienen in niet al te grote stukken want het gaat om een voorgerecht natuurlijk!

    gezond voorgerecht raw lasagne

    gezond voorgerecht raw lasagne

2 Reacties

  1. 10 augustus 2015 om 22:07

    Hallo even een vraagje
    deze variant maar dan in de oven lijkt me heerlijk..heb je deze ook al eens geprobeerd? 180 graden 30 min.?

    • 3 november 2015 om 20:39

      Hi Elise, Dat zal ook zeker lekker zijn. Wij hebben het nog niet geprobeerd, jij ondertussen wel al? We zijn benieuwd!

Reageer op dit artikel

thaise kippensoep maken
Troebele Thaise kippensoep

Vandaag zetten we een gezonde kippensoep op tafel. Een Thaise gezonde kippensoep en dus een klein beetje spicy. Ideaal als...