• 28sep

    Geweldige groentewraps

    Dit is een ingezonden recept door Ayla. Wil jij ook dat je recept op EerlijkerEten.nl komt te staan? Klik dan hier om je recept in te sturen!

    Het tapas restaurant waar ik vroeger werkte had een overheerlijke Mediterrane groentewrap die heel populair was. Tijd om hem na te maken op de Eerlijker Eten manier!

    Veel gerechten maken gebruik van tomatensaus, zo ook deze. Het is heel gemakkelijk om bij de supermarkt een zak of pot tomatensaus te pakken en blindelings leeg te gieten over je eten. Maar kijk je wel eens naar de ingrediëntenlijst op deze producten? Boordevol met e-nummers, suikers en kleurstoffen. En ondanks dat sommige mensen beweren dol te zijn op emulgator, al deze toevoegingen doen niets voor je lichaam. Het zorgt ervoor dat het product goed blijft, een mooie kleur heeft of niet gaat schiften. Of het nou bewezen slecht voor je is of niet, mijn lichaam herkent het niet als eten, dus stop ik het er liever ook niet in. Ik probeer dus regelmatig producten uit de supermarkt na te maken, zonder deze toevoeging. Het leukste is nog dat het meestal vele malen lekkerder is. Proef deze wraps maar eens om dat te kunnen bevestigen!

    pastasaus ingredienten

    groentewraps ingredienten

    Wat heb je nodig?

    Voor de tomatensaus

    • Ongeveer 10 cherry tomaatjes
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 el havermout
    • ½ spaanse peper
    • 1 el verse peterselie
    • 1 el verse koriander

    Voor de wraps

    • 4 meergranen wraps
    • 1 rode paprika
    • ½ bakje champignons
    • ½ courgette
    • ½ aubergine
    • 100 gram geraspte wortel
    • 2 el gekookte adzuki bonen
    • 1 stuk schapenkaas of feta
    • 4 plakjes Hollandse kaas

    geweldige groentewrap

    geweldige groentewrap

    zelf pastasaus maken

    groentewraps ingredienten

    geweldige groentewrap

    Bereiding

    1. Snijd de ui en knoflook in grove stukken, dit gaat zo in de staafmixer dus je hoeft het niet in nette blokjes te hakken. Fruit dit in een diepe pan olijfolie, als ze een beetje glazig beginnen te worden doe je de cherry tomaatjes erbij. De tomaatjes bak je mee totdat hun vel barst.
    2. Als dit klaar is doe je het in een hoge plastic beker waar je de staafmixer goed in kan gebruiken. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en mix ze tot een romige saus. De saus wordt vlak na het mixen nog wat dikker, de havermout neemt meer en meer vocht op wat het dikker maakt.
    3. Snijd de champignons in plakjes, en de courgette, aubergine en paprika in stukjes. Bak de champignons, in dezelfde pan die je eerder gebruikte, totdat ze er zweterig uitzien. Daarna bak je de courgette en paprika even mee op een laag pitje.
    4. Voeg de tomatensaus, wortel en bonen toe, het vuur kan je uitzetten. De wraps gaan zo nog in de oven dus het hoeft nu nog niet heel warm te zijn.
    5. Warm de oven voor op 140 graden en olie een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
    6. Schep ¼ van de ratatouille in het midden van een wrap, en brokkel een beetje van de witte kaas eroverheen.
    7. Vouw het onderste flapje wrap en links en rechts dicht en leg de wraps in de ovenschaal. Op elke wrap leg je een plakje kaas. Dit plakje is optioneel, gesmolten kaas is niet goed voor je. Maar ik vind het zo lekker dat ik er op deze manier toch een beetje van krijg!
    8. Doe de schaal ongeveer een kwartiertje in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

    geweldige groentewrap

    Hoe serveer je de wraps?

    Hoe je zelf maar wilt! Deze wraps zijn heel lekker op zichzelf, ik eet ze bijvoorbeeld wel eens koud als lunch. Als je er wat meer schwung aan wilt geven kan je een tomaat/komkommer salade met olijfolie, peper en zout, en peterselie erbij serveren.

    Bereidingstijd: 45 minuten (het koken van de bonen niet meegerekend)
    Bewaren: In een gesloten bakje in de koelkast blijft het een paar dagen goed
    Vegetarisch: Ja
    Invriezen: Nee. De gebakken aubergine en courgette blijven niet zo lekker na het
    Ontdooien. De tomatensaus zelf zou je wel kunnen invriezen in porties.

3 Reacties

  1. 31 januari 2014 om 10:22

    Nu zou ik graag nog willen weten hoe ik zelf de wraps kan maken, daar heb ik nog geen “eerlijker” recept voor gevonden.

    • 1 februari 2014 om 14:01

      Dat is een heel leuk idee Eva, gaan we doen!

      • 7 februari 2014 om 17:53

        Leuk, ik zie er naar uit!
        Ik heb wel eens aan pannenkoeken gedacht (met water ipv melk), of een variant daarop van besan (kikkererwtenmeel), maar dat zijn toch wel hele vage benaderingen van de “echte” mexicaanse wraps (hoewel die uit de supermarkt eigenlijk van die droge zeemleren flappen zijn) dus ik ben heel benieuwd wat jij uit kan vogelen!

        Trouwens, een lekker idee voor in de zomer is zo’n wrap ingesmeerd met kruidenboter en dan vullen met rauwkost en evt. gerookte kip of makreel. Ook deze variant wil ik graag eens met een “eerlijke wrap” willen maken!
        Dank alvast!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
mexicaanse refried beans zelf maken
Mexicaanse refried beans

Vakantie inspiratie; zelfgemaakte refried beans! Weer een snel, makkelijk en gezond bijgerecht. Bonen zijn gezond vanwege de grote hoeveelheid vezels...

Sluiten