• 03Sep

    Gevulde paprika met quinoa pizza-style

    Gehakt en quinoa zijn erg goede vrienden ben ik achter gekomen. Deze gevulde paprika met quinoa pizza-style smaakt dan ook weer heerlijk! Het is een leuke manier om ‘ongemerkt’ veel groenten te eten. Waarschijnlijk volgen er snel meer gehakt en quinoa combinaties ;)

    Voor 4 personen

    quinoa

    gevulde paprika met quinoa

    Wat heb je nodig:

    • 360 gram quinoa
    • 400 gram biologisch rundergehakt
    • Italiaanse kruiden
    • Pikante pasta saus (zelfgemaakt)
    • 1 grote tomaat
    • 1 mozzarella
    • Handjevol basilicum
    • 1/2 bakje kastanje champignons
    • parmesaanse kaas geraspt
    • 4 grote paprika’s

    gevulde paprika recept

    gevulde paprika recept

    gevulde paprika met quinoa

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Kook de quinoa gaar
    3. Rul de gehakt met de Italiaanse kruiden en wat pasta saus (ik gebruik zelfgemaakte)
    4. Snijd de paprika’s door de helft en haal de zaden eruit
    5. Snijd de champignons, tomaat, mozzarella
    6. Vul de paprika’s met het gehakt, champignons, tomaat, mozzarella en bestrooi ze met wat parmezaan
    7. Plaats de gevulde paprika’s in een ovenschaal en zet voor ongeveer 20 min in de oven tot alles gesmolten is en de paprika’s gaar

    gevulde paprika met quinoa

    gevulde paprika recept

Reageer op dit artikel

romige bloemkoolpuree
Romige bloemkoolpuree

Eén van mijn favoriete bijgerechten is aardappelpuree; zonder stukjes, met melk én een klontje roomboter. De laatste jaren hebben aardappelen...